r
Nosalty Logó

Őszibarackos joghurttorta marcipánmázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarackos joghurttorta marcipánmázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.7 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9094.8 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    2228 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    3195 mg
  • Nátrium
    1759 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    782 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 5167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  2. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet. A tejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a joghurtot és végül az elkészített lapzselatint is. Egy kicsit még összedolgozzuk, és berakjuk a hűtőbe kb. fél órára.
  3. Amíg a krém a hűtőben szilárdul, addig a marcipánból tetszőleges formákat készítünk.
  4. A felvágott tortát megkenjük a krémmel.
  5. Tetejére ráöntjük a leírás szerint elkészített marcipános cukormázat, amibe keverünk néhány csepp piros ételfetéket is.
  6. Miután megszilárdult a máz, kidíszítjük a tetejét a marcipánformákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5245
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy jó barát szülinapjára készített torta. Mivel kedveli a joghurtos tortákat, így nem volt kérdés a töltetlék. A színes-csillagos/holdas/szives tetejét a 2 éves kisfia is nagyon díjazta. Hamar elfogytak a tetejéről a figurák... Ételfestékkel színezett "hamis" marcipánból is készíthetjük a tetején lévő díszeket.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?