Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos csirkemell

Őszibarackos csirkemell
Őszibarackos csirkemell
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor gyorsan kell valami finomat csinálni váratlan vendégeknek, ez a recept kitűnő! 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ne sajnáljuk róla a fokhagymát és a sajtot. Lehet ananásszal is készíteni!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

őszibarackos-sajtos csirkemell fokhagymásan, gyümölcsös csirkemell sajttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és ételízesítővel, pici sóval, borssal és a lereszelt fokhagymával megszórjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Addig, amíg pácolódik, megcsinálhatjuk a krumplipürét szokásos módon.
  3. A csirkemell szeleteknek kevés zsíron vagy olajon pirosra sütjük mindkét oldalát, és egymás mellé egy jénaiba sorba tesszük. Amikor mind kisült, a maradék  zsiradékot locsoljuk a húsra.
  4. Tegyünk minden hússzeletre a lecsöpögtetett befőttből, és borítsuk be az egészet reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben 10- 15 percig sütjük. Épp csak megolvadjon rajta a sajt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 120 605
elküldve: 15
receptkönyvben: 625
elkészítve: 37/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

borovnica
borovnica Mon, 2014-07-28 16:11

Kedves Edit! Miután meguntuk önmagában enni a barackot, ez lett belőle ma ebédre. Most nyeltük le az utolsó falatokat. Nekem is, a férjemnek is nagyon ízlett. Én annyit mertem még tenni, hogy a csirkemellett két kanál baracklekvárba is beleforgattam és így került a hűtőbe pihenni. Ha már lúd... :-)
Üdv,
Reni

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2013-03-26 22:36

Kedves Edit! Köszi ezt a szuper receptet!!! A hétvégén névnapi ebédként készítettem el, és nagy sikert aratott! :))

u.bridge
bridge / u.bridge Fri, 2012-08-03 19:00

Most készítettem el és isteni finom lett! Azért regisztráltam, hogy megköszönjem a receptet :)
Én annyit csináltam másképp, hogy a fűszeres pácba tettem egy kis mézet, így amikor olajon meggrilleztem a husit, a méz karamellizálódott rajta! Mennyei!
és én tovább sütöttem, kb. 30 percig így fincsi leve lett és nem száradt ki a husi.
Köszi a feltöltést!

laraed
Edit / laraed Sat, 2012-08-04 21:39

Kedves u.bridge ! Nagyon megtisztelsz azzal , hogy miattam regisztráltál ide:)) Köszönöm:))) Nagyon jó ötlet a méz bele:)) Legközelebb kipróbálom:) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2012-04-29 22:06

Kedves Beatrix ! Örülök , hogy ízlett :) Én is kedvet kaptam hozzá úgy , hogy a héten biztos ez lesz valamelyik nap az ebéd:)) Üdv Edit

Mollyka2009
Mollyka2009 Sat, 2011-08-27 16:21

Isteni finom lett ma kipróbáltam,legközelebb ananásszal fogom megcsinálni!:)

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-06-26 21:52

Kedves Szunsza ! Nagyon örülök , hogy ízlett Nektek és ez lett a kedvenc most ! barack helyett ananászt is lehet tenni vagy esetleg vegyesen is kipróbálhatod. Üdv Edit

szunsza
szunsza Tue, 2011-08-16 17:13

Már legelőször is 2 félét csináltam,de a barackos nyert!Valami Isten király!Csak ajánlani tudom mindenkinek!

szunsza
szunsza Sun, 2011-06-26 14:20

Ma elkészítettem,NAGGGGYOOON FINOOOM és most ez lett a kedvencünk!Köszi a feltöltést!!

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-01-03 08:58

Kedves Erwin! Nagyon szívesen:)) Ananásszal is nagyon finom , de azért próbáld ki barackkal is . Az is isteni finom. Megéri:))) BUÉK :)) Üdv Edit

Erwin
Erwin Mon, 2011-01-03 01:18

Hali!
Megcsináltam ezt a receptet Újévre!
2 dolgot változtattam:
-nem olajon sütöttem pirosra,hanem vajon.
-ananásszal csináltam (mert írtad,hogy azzal is finom)
És új kedvencem lett...ez a recept elronthatatlan...még másnaposan is simán összedobom,ha várok v.kit :)
És ami a lényeg:Hihetetlenül finom :)
köszönöm a receptet!

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-26 10:26

Próba .. szerencse:))))) Ha megcsináltad írd meg , hogy milyen lett!!!!Üdv Edit

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Wed, 2010-05-26 10:04

hello. én megpróbálnék egy kis mascarpone gombócot beledugni a felezett barackba. biztos nagyon finom lenn úgy is.

1294
csirkemell filé 2 db
őszibarack konzerv 840 dkg
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek
sajt 30 dkg