Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackkal töltött csirkemell

Őszibarackkal töltött csirkemell
Őszibarackkal töltött csirkemell
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó kiadós bowlingozás után ettem először Gyomaendrődön és ha valaki arrajár próbálja ki, nagyon finom, akár az otthoni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és kissé kiverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Beleteszünk mindegyikbe egy fél vagy egy darab őszibarackot és egy kis kocka sajtot, majd a húst feltekerjük, megszúrhatjuk hústűvel vagy fogpiszkálóval, ha szükséges.
  3. Bepanírozzuk, elősször teljeskiőrlésű lisztbe, majd a felvert megsózott tojásba, amibe a tejfölt belekeverjük, majd a zsemlemorzsába forgatjuk a húsokat.
  4. Bő forró olajban kisütjük, előbb az egyikoldalt, majd átforgatjuk, kb 6-7 perc. Papírszalvétára szedjük ki.
  5. A megpucolt, megmosott burgonyát feldaraboljuk és bő forró olajba pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 375
elküldve: 4
receptkönyvben: 307
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rántott csirkemell őszibarackkal töltve, őszibarackkal töltött rántott csirkemell

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

magika77
magika77 Sat, 2011-04-16 18:14

Anyósom kedvence, tócsnival szoktam tállalni.
Én aszaltszilával is csináltam már, az is nagyon finom.
Egyébként laposan több barack fér el, és könnyebb elkészíteni :)

beba200
Hoprik ferencné / beba200 Sat, 2011-04-16 18:00

Az az igazság, hogy ahogy sikerült. Különben tényleg nagyon fincsi. Pulyka mellel biztos könnyebb lenne, mivel abból nagyobb szeleteket lehet szelni.

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sat, 2011-04-16 17:26

Hogy van ez feltekerve,amikor olyan lapos,mint a rántott karaj?Egyébként fincsinek tűnik.Üdv.:Éva

751
csirkemell filé 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őszibarack 20 dkg
trappista sajt 10 dkg
tejföl 1 ek
tojás 2 db
finomliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl