Őszibarackkal-füstölt sajttal töltött sertéshús recept

Őszibarackkal-füstölt sajttal töltött sertéshús
Őszibarackkal-füstölt sajttal töltött sertéshús
78 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megszerettem készíteni és enni is a családdal a sertéskarajt, amit nem csak magában tudom kirántani, hanem töltve. Barátnőmék disznót vágtak, és abból kaptunk kóstolót, felét így rántottam ki, a másik felét, olaszos módon, az egy másik recept:-).
Most füstölt sajtot és őszibarack befőttet választottam. Lehet, ha nagyobb csomagolásban találunk szeletelt sajtot, akkor egy is elég, én kicsivel tudtam venni, ezért kellett a kettő, meg azért, mert így is csipegettek belőle, készítés alatt :-), úgyhogy épp kijött a nyolc szelet sajt.
Az ötlet az bevált, nagyon jó lett az ízkombináció, a sajt szinte beleolvadt a húsba, érezni lehet az ízét, látni már nem igen, de  mind elfogyott.
A körete a piros rizs, amit nem csak az íze miatt, inkább a színe miatt fűszereztem a paprikával.
Tálalásnál mindig nyerő a bundájának a kisütött gombóca, kanállal való kiszaggatása, szereti a család.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A rizshez

A tálaláshoz

ajánlat

Nagyon finom bor. Adjunk mellé savanyúságot vagy őszibarack befőttet.
Más köretet is adhatunk mellé: sült burgonyát, burgonyapürét.
Jó próbálkozást:-)!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt sajtos-barackos töltött-rántott karaj, rántott sertésszelet barackkal töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat szép szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk, nem túl vékonyra! Mindkét oldalát sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
  2. A hús felére rátesszük a füstölt sajtszeletet, a fél őszibarackot, a húst ráhajtjuk, azaz  a másik felét. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Nagyon bő, forró olajban kisütjük, többször forgatjuk, hogy egyenletesen sülhessen át szép aranybarnára, papírtörlőre szedjük ki (2 szelet hús kb. 6-8 perc sütési idő).
  4. A körethez jénaiba 2 ek olajat teszünk, bele a mosott rizst, ételízesítőt, 3 tk pirospaprikát, dupla adagnyi vizet, elkeverjük, sütőben, középső rácson 45 percig sütjük, benn hagyjuk még 10 percre, hogy teljesen kipereghessen.
  5. A bundát, azaz liszt-tojás-zsemlemorzsa maradékát kevés vízzel összekeverjük, és kis gombóccá formázva, vagy kanállal alakítva, ezt is kisütjük az olajban, tálaljuk ezt is a rizzsel, rántott hússal, savanyúsággal tálaljuk, uborkával, káposztával.

  • sütési hőfok: 170°C
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 282
elküldve: 3
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2012-03-09 11:01

Kedves búzafű!

Örülök a soraidnak! :-))
Oly rég hallottam felőled, azt hittem, hogy már nem nézelődsz itt a feltett recik közt, vagy más nagy elfoglaltságod van,- bár az mindig akad, nem igaz? :-))
Jó sütést és főzést kívánok, egyedül, vagy a kis csapatoddal együtt.:-))
Szép napot és jó tavaszvárást kívánok!
Ezerrel!!!:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2011-08-08 08:41

Kedves búzafű!

Nagyon köszönöm, hogy nálam nézelődöl, és találsz is kedvedre való ételt. :-))
Már megvan előre , hát igen, az nagyon finom, akár vadashoz, bármely szószos húshoz, a lányom tejföllel és reszelt sajttal is szereti, vagy most nemrég csináltam cukkinis-tejszínes szósszal, szóval,...kinek épp mi az ízlése:-))
Hát igen, próbálok főzni-sütni, van is fenn pár recept, remélem mihamarabb kijönnek, és újakat is szeretnék majd készíteni:-))
A városunkban csodás 5 napos program van 10-14-ig, ami leállít , aztán rá kell hangolódni sajnos az iskolakezdésre, amit sehogy sem kívánok, még a hátam közepére sem, sehova,sehova!!!!
De kell:-)
Lassan vége a nyárnak, de minden időnek meg kell találni a szépségét, jóságát, csak ez a nyár, úgy elment, szinte nem is volt, és az ötletgömböket nem engedte kinyílni, ...sokszor az ötletek nem tudtak emiatt előjönni, a napsütés mindig jókedvet ad, és az se igen volt erre fele mostanság, mondjuk úgy júli 22-e óta:-((((( És ha nincs kedved,....akkor kényszerből főzni,nem jó.
Remélem, azért még észhez tér az idő:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű v, 2011-08-07 21:38

Szia Éva-Anyóca!
Köszönöm, köszönöm, nagyon jól esik, hogy ilyen kedvesen reagálod le a mi finom ebédünket, ami nélküled nem is jöhetett volna létre!:))) Milyen jó lenne mindennap választani, és megbeszélni a recepteket, de sajnos hétköznap nem jut erre idő.
Szerencsére azért itt van a szombat, a hét csúcs napja amikor " alkothatunk " a konyhában, és ráérünk.
Csütörtökön megint jövök, és választok valami klasszat, már van is sejtésem..... a petrezselymes zsemle gombóc nagyon izgatja a fantáziámat!:))))) Már, ha rágondolok, hú....de jó!
Addig is sok finomat főzzél a jövőhéten!:)))
Szia, búzafű

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2011-08-06 21:58

Kedves búzafű!

Igazán nagyon örülök, hogy mindkét recept az elképzeléseid szerint sikerült , és nagy élvezettel készítettétek, és ettétek is:-))))
Nagy élvezettel olvastam soraidat, igazán örömet okozott, hogy másoknak ételkitalációmmal örömet okoztam, és az, hogy merted mert miért ne!!! -tovább variálni,csodás vagy, ügyes, és kreatív:-))))
Nálam meg ez is nagyon jó pont:-))
Mindig mindenki annyira ragaszkodik a leírtakhoz, és én meg azt mondom, próbáld ki, úgy is, ahogy feltettem, de ha nem tetszik, variálj neked tetszően:-))
Fantasztikus, és ennek örülök, hogy csodásan bejött:-)))))))
Kellemes hétvégét és kis pihenést is kívánok!
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű szo, 2011-08-06 21:05

Szia Éva-Anyóca!
Először is örömmel közlöm, hogy ezen a hétvégén is maximális pontszámot ért el az ebédünk, az ovisoknál!:))))
Együtt pucoltunk, szeleteltünk, sóztunk, paníroztunk, igazi csapat munkával készült az ebéd, a konyhában viszont olyan csatatér volt, hogy azt hittem soha nem lesz rend.....végül csak összejött.:))
Szóval, a rántotthús....dupla szelet sajtot tettem bele, arra gondolva,hogy jobban szigetelje a barackot, és ne csak az íze legyen benne, hanem a sajt is, így is történt.....vastag krémes burokban...a puha szintén krémes barack. Hú! Nahát! Nagyon finom, új ízhatás volt.
A körethez nagyon passzolt a reszelt főtt krumpli, felszívta a zöldségek kiengedett szaftját, levét, ezáltal nem kellett sűríteni, ( itt arra gondoltam, hogyha túl sok lett volna a lé kis liszttel besűrítem ) a tejszínt akkor adtam hozzá amikor félpuha volt, mire elkészült szinte majdnem mindet magába szívta, a maradék szaft pedig selymesen lágy lett. Paradicsom salátát is csináltunk, az is nagyon jó volt hozzá.
Köszönjük a receptet!
búzafű

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2011-08-05 21:56

Szia!
Elolvastam igen, én is válaszoltam.:-)
Nem tudom, mit gondolsz majd ki a legvégén, de kíváncsivá tettél, feltétlenül számolj be, mi lett a gondolatmeneted, és a cselekedeted végeredménye:-))
Kíváncsi lettem:-))
Jó ügyeskedést!:-))))
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű p, 2011-08-05 21:31

Szia Éva-Anyóca!
Köszi a választ!:)) Holnap megírom, hányas volt a "finomsági" faktor... a gyerekek 1-től, 10-ig értékelnek, persze ez csak vicc.:))
Előre látom, hogy nagyon jó pontszámot fogunk elérni.:))
A körethez, a 113.sz. receptet választottam, oda is írtam....nézd meg légy szíves!
Köszi.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2011-08-05 21:08

Kedves búzafű!
Szerintem frissel, sokkalta jobban fog működni, biztos fincsibb lesz, ez tuti:-)))
Örülök, hogy kipróbálod, remélem, hogy ízleni fog:-))
Nagyon szép napos, meleg, nyárias hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű p, 2011-08-05 20:25

Szia Éva-Anyóca!
Itt is vagyok! Ma bevásároltam, gyönyörű őszibarackot vettem, és szeletelt karaván sajtot, és persze húst is, már előre elképzelem milyen finom ebéd lesz!:))
Igaz, a receptben őszibarack befőttel készíted, de most meglátjuk, hogyan működik frissel.
Most megyek keresek köretet!:)

1430