Őszibarackbefőtt tartósítószer nélkül recept

Őszibarackbefőtt tartósítószer nélkül
Őszibarackbefőtt tartósítószer nélkül
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel az eltevéssel, amit befőzőautomatánk biztosít, érett zamatos őszibarackokat tudunk befőzni, megmarad az állaga íze, színe, garantáltan eláll tartósítószer nélkül évekig.

hozzávalók / 6 adag

18 db 720 ml-es üveghez

ajánlat

Az érettebb barackból cukor nélkül szoktam befőzni az előbbiek szerint leírva. Ugyanazt  a minőséget kapva cukor nélkül, gondolva a családban a diabéteszesekre, diétázókra.

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: télire, fűszerek házilag, kompót

egyéb elnevezések

befőtt, barackbefőtt, bio befőtt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az érett egészséges őszibarackokat alaposan megmossuk.
  2. Kettévágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, hidegvízbe tartjuk mielőtt üvegekbe tesszük.
  3. Nem kell kénport, citromsavat, stb. használni, ezek nélkül is garantáltan szép sárga marad, nem barnul meg.
  4. Következő feladatunk szépen elrendezni a gyümölcsöket az üvegekben, majd hozzáadjuk a 2 ek cukrot.
  5. Vízzel (hideg) felöntjük, majd légmentesen, csavaros kupakokkal lezárjuk.
  6. Befőzőautomatába tesszük két sorba, és kidunsztoljuk.
  7. A kész befőtteket a polcra tesszük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 90°C
  • költség: 2100 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 48 360
elküldve: 7
receptkönyvben: 258
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csak Természetesen

Mióta szakács: 2012.02.29.
23 recept
hirdetés

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vritus
vritus h, 2017-07-17 08:55

Szia. 3 éve használom a befőzőutomatámot és szeretem. Nagyon befőttes vagyok és most már a pici lányom is. Nekem sajnos a barack és körte befőttjeim teteje megbarnul. Pedig hűtőben lehűtött hideg vízbe darabolom a gyümölcsöt, tettem már a vízbe citromsavat és borként is. Mégis 2 hónap múlva már látszik a barnulás az üvegekben. Nagymamám tudott finom ropogós, hófehér körtebefőttet és izletes sárga barackot elrakni. Talán soha sem tudom meg hogyan csinálta.

midinger
midinger / midinger cs, 2016-08-11 08:44

Köszönöm a szuper receptet. A befőzőautomatám egy igazi, békebeli sparhelt amit a kertben felgyűlt fával rakok meg. :)

banya6868
banya6868 sze, 2016-08-10 19:37

Az én módszerem: 1 liter víz+ 40 dkg cukor semmi más.
A forró szirup az üvegben lévő barackra. Nem kell automata, nagy lábasban is ki lehet gőzölni (ha apró buborékok kezdenek emelkedni az üvegben, akkor kész). A vízben is lehet hagyni kihűlni, de száraz dunsztban is jó. A lapka szépen, láthatóan beszívódik a vákumtól. Ha nem akkor sajnos megromolhat.

vending
vending sze, 2012-08-08 06:34

Szia kobot1961 !
Köszönöm A jó tanácsokat!
Az automatát 12500 ftért vettem. Azért nem mertem újat venni mert már nagyon sok pénzt dobtam ki olyan dolgokra amelyek nagy csalódást okoztak.(gőztisztító,levegőtisztitó,pároló,vizes porszívó, stb).Ha beválik az automata akkor veszek egy teljesen automatát,ezt meg elajándékozom ,lesz helye a családba.Az időkapcsoló hiányát egy konyhai órával fogóm megoldani. vagy egy időkapcsolós elosztóval.Igy csak a hőfok eléréséig kell figyelnem .Készételt is szeretnék eltenni vele ,mert a párom sokat van úton.Esetleg ebben van-e tapasztalatod ?
Üdvözlettel vending

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 sze, 2012-09-05 22:52

Kedves vending!

Húsokat sütve, különféle fűszerekkel ízesítve csont nélkül szoktam dunsztolni a befőzőautomatával, kochen 90 percig.Húslevest, borsólevest tészta nélkül kochen 60 percig. Próbáltam már székelykáposztát kochen 120 percig. Lényeg hogy, lisztes, tojásos dolgokat nem lehet. Pörkölteket szintén csont nélkül, kochen 75 percig. Mindig frissen ajánlják kidunsztolni. Nagyon nagy segítség amikor nincs lehetőség a hűtésre vagy akár fagyasztót akarjuk kímélni.

Üdv. Csak Természetesen

vending
vending h, 2012-08-06 13:30

Üdvözlök mindenkit !
Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra !! Úgy látom sok hasznos infó található itt a befőzőautomatáról.Nekem is nagy fejtörést okozott ,vegyek, ne vegyek.Az újnak igen borsos az ára ,igy a használtat próbáltam keresni. Ha minden rendbe megy a héten már használhatom is.Igaz ez csak félautomata ,csak a hőfokot lehet rajta állítani.Már több mint egy éve nézegetem a neten ,hátha valaki rá unt az övére és szeretné eladni.(elgondolkodtató ,ennyi idő alatt csak most sikerült ráakadnom egyre ,ezek szerint csak jó lehet.) Elég sok hasznosnak hitt konyhai gépet sikerült már összegyűjtenem a közel 30 év alatt,remélem nem lesz eggyel több.

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 k, 2012-08-07 23:45

Kedves vending!

Valóban nagyon nagy segítség és sokkal finomabb minden befőzőautomatával. A félautomata amit te választottál annyiban más, hogy nem hagyhatod magára, annál pontosan nézned kell, hogy a gép mikor éri el a beállított hőfokot, és onnan kell a befőzési időt mérni, majd ha lejárt, kikapcsolni a gépet. Ha elnézed az időket megromolhat vagy megpuhulhat az üveg tartalma. Nekem is használtak félautomatát ismerőseim egy ideig....
Nem tudom mennyi az árkülönbség, nyilván mindenkinek rangsorolni kell a kiadásait, de szerintem nem mindig az olcsóbb a jó hosszútávon. Nekem az is nagy segítség, hogy beállított idő és hőfok után magára hagyhatom az automatát és akár addig más tevékenységet tudok végezni, akár a következő adagra való gyümölcsöt előkészíteni.
Ha van rá lehetőséged, miért nem fogsz össze vmelyik családtaggal, barátnővel, szomszédasszonnyal és veszitek meg közösen.
Ne haragudj, biztos átgondoltad, csak mivel ilyen sokat vártál rá nem akarom, hogy csalódás érjen.
Üdv. Csak Természetesen

totora
totora h, 2012-07-16 07:14

Szia! Vettem egy befozoautomatat felbuzdulva azon, amit irtal. Lene egy kerdesem: miket szoktal meg befozni benne, es hogyan? Vettem meg hozza kiegeszitoket is, a befottesuveg kiszedo nagy talalmany! Udv Zsuzsa

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 v, 2012-07-29 22:53

Szia totora!
Örülök, hogy neked is tetszik, óriási segítség. Nagyából ezeket készítem, amiket már feltöltöttem, de még igyekszem bővíteni a kínálatot. Savanyúságok még ezután kerülnek sorra, figyeld majd a receptjeimet. Szoktam még zöldségeket is, a fagyasztóba nem teszek már, sokkal frissebb ízűek dunsztolva. A zöldségekhez csak sót teszek és a hozzájuk tartozó programon dunsztolom.
A kiszedő valóban nagyon jó, biztos, hogy nem forrázod le magad az üvegek kiszedése közben.

Üdv. Csak Természetesen

herzsi58
herzsi58 szo, 2012-04-14 08:40

Szia!
Nagyon foglalkoztat a dolog, hogy befőzőautomatát vásároljak, de mivel környezetemben senki nem ismeri, megkérdezhetném tőled, hogy felbontás után a befőtt meddig tartható el? Válaszodat előre is köszönöm, szép napot, szia Erzsi

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 h, 2012-04-16 12:16

Szia Erzsi!

A használati útmutató szerint 3-4 nap a hűtőszekrényben tárolva felbontás után, de velem már előfordult hogy egy hétig is ottmaradt az őszibarackbefőtt és semmi baja nem volt.
Én mindig arra törekszem, hogy kis üvegekbe tegyem (nálunk ez a 7,2 dl-es) ami a felbontás után biztos, hogy elfogy. A lekvárok pedig 3 hétig biztos, hogy tárolhatók.
A befőzőautomatával dunsztolt befőttek annyira finomak, hogy ritka ha eljut a hűtőig, arra pedig még nem volt példa, hogy ki kelljen dobni mert megromlott!

Üdv, Csak Természetesen

K.Niki
K.Niki / K.Niki k, 2012-03-20 09:32

Sziasztok!

Gabica én is rá néztem az automatára,engem is érdekel!Itt találtam meg az árát:az oldalon belül rámész a Webáruház fülre,tovább a befőzőautomatára (39.900Ft)
Üdv.Niki

Gabica1313
Gabica1313 h, 2012-03-19 22:21

Szia! Ez a befőzőautomata nagyon megtetszett nekem, mert sok befőttet szoktam elrakni, de úgy látom ez az eltevési módszer nagyon praktikus. Megnéztem az általad megadott oldalt, de nem találtam meg a termék vételárát. Meg lehet kérdezni hogy mennyibe kerül???? Persze ha nem titok, de belső levélben is megírhatod ha gondolod. További szép napot.

kobot1961
Csak Természetesen / kobot1961 h, 2012-03-19 18:20

Kedves Varadizsike!

A befőzőautomatával dunsztolni lehet tartósítószer nélkül. Kevés munkával, egészséges és finom befőtteket készíthetsz. Lehet még zöldségeket, savanyúságokat, lekvárokat és leveket is vele tartósítani. Nagyon jó mert egy programban 18db 7,2 dl-es üveget lehet kidunsztolni. Száraz dunszt pedig nem kell semminek.
A www.befozoautomata.hu oldalon megnézheted.
Nekem már 7 éve van nagyon nagy segítségem. A befőzés tulajdonképpen a gyümölcsmosásból, üvegberakásából és ízesítésből áll, a dunsztolás után (amit a gép végez), már csak a helyére kell rakni őket. Ugyan ilyenen egyszerű a zöldségeknél is.
Nagyon finom és természetes minden.

Üdv, Csak Természetesen

varadizsike
vzsike / varadizsike k, 2012-03-20 11:10

Kedves "kobot1961"!
Nagyon köszönöm a válaszodat, utána fogok nézni, mert azt hiszem, hogy mivel minden egyre drágább lesz, az ilyen dolgokkal lehet a kiadásokat karcsúsítani és még akkor nem is beszéltünk arról, hogy sokkal egészségesebb befőtteket és egyebeket lehet így készíteni. Köszönöm!
Szép napot! Üdv: zsike

1265