r
Nosalty Logó

Őszibarack krémleves 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marianna
Őszibarack krémleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1620 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 406 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1934 micro
  • β-crypt
    736 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 1620 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őszibarackot meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. Picit több vízben, mint ami ellepi a fűszerekkel együtt (só, vaníliás cukor, szegfűszeg, fahéj, savanyítottnál a citrom- és narancs héja) feltesszük főni.
  3. Ha a barack megpuhult, kiszedjük a darabos fűszereket (fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj), és a barack harmadát.
  4. Botmixerrel összeturmixoljuk az edénybenmaradt barackot.
  5. Simára keverjük a joghurtot a tejszínnel, a vaníliás pudingporral és a mézzel, és hozzákeverjük az összeturmixolt barackos léhez. Ha szükséges, újra egy kicsit átturmixoljuk az egészet.
  6. A korábban félretett barakharmadot visszatesszük a baracklevesbe, és az egészet egyszer, nagyon rövid ideig átforraljuk.
  7. Hűtve, tejszínhabbal a tetején tálaljuk! (Nekem csak főzőtejszínem volt itthon ezért a képről a tejszínhab lemaradt.)
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 59979
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 06.

Ajánló

Aki inkább az őszibarack ízét kívánja visszakapni, az ne a savanyított változatot készítse! A savanyított változatba a narancs és citrom héját lehetőleg úgy tegyük bele a levesbe, hogy minél kevesebb fehér rész legyen a héjon, mert a fehér részek megkeseríthetik az ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marianna 11 recept

Nyári hőségben nálunk ez az őszibarackleves (a savanyított változat) a kedvence a fiúknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?