r
Nosalty Logó

Őszi krémleves kelbimbóval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Őszi krémleves kelbimbóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 21 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1319 micro
  • β-karotin
    4117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2011 micro
Összesen 161 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    1839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2837.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    358 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5277 micro
  • β-karotin
    16469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8046 micro
Összesen 643 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 21 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk, megtisztítjuk. A burgonyákat apróra felkockázzuk, hogy minél hamarabb megfőjenek. A répát és a póréhagymát vékonyra felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát olívaolajon puhára pároljuk, akár fedőt is tehetünk rá. Majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a karikára vágott répát. Egy picit pirítjuk őket, majd annyi vízzel felöntjük a zöldségeket, hogy teljesen ellepje őket.
  3. Közepes lángon, fedő alatt megfőzzük a zöldségeket egészen addig, amíg igazán puhák lesznek.
  4. Közben szükség esetén a vizet pótoljuk, sózzuk, borsozzuk a levest, és hozzádjuk a leveskockát is. A fokhagymát a főzés vége felé tesszük a levesbe.
  5. A kelbimbót tisztítás után forrásban lévő vízbe dobjuk. Nem szükséges sózni, ha a levesünk már elég sós. Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét.
  6. Ha a zöldségek megpuhultak, a fazekat levesszük a tűzről, és botmixer segítségével összeturmixoljuk őket.
  7. Nem kell aggódni, ha túl sűrűnek találjuk a levest. A turmixolás után a fazekat visszahelyezzük a gáztűzhelyre, és felforraljuk a levest. Végezetül a megfőtt kelbimbókat beleszedjük a levesbe, a kelbimbós főzővízzel pedig tetszés szerint hígítjuk a levest.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4434
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán őszi levest szerettem volna készíteni, amelyben fincsi kelbimbók úszkálnak. Cél volt, hogy a krémleves tej-és húsmentes legyen. Igazán nagy sikere volt itthon...na de minek nincs?! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?