r
Nosalty Logó

Őszi gyümölcsmentő torta hajdinalisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Őszi gyümölcsmentő torta hajdinalisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsalap

tészta

Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsalap

tészta

Összesen 1431 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsalap

tészta

Összesen 104 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 1431 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

gyümölcsalap

tészta

Elkészítés

gyümölcsalap

  1. A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A formát, amiben sütjük a tésztát, kivajazzuk. A cukrokat és a fahéjat összekeverjük.
  2. Előkészítjük a gyümölcsöket: megmossuk, a megindult részeket kivágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk. A barack és az alma magházának helyére fahéjas cukrot teszünk, majd a vágott felével lefelé a vajazott formába helyezzük. A szilvát csak megmártottam a cukorban, és úgy tettem a barack és alma hagyta résekbe. Ha maradna a fahéjas cukorból, bátran adjuk a tésztához.
  3. Az így elkészített gyümölcsalapot 15 percre betesszük a sütőbe.
  4. 15 perc elteltével kivesszük a tortaformát. Egy nagyobb sütőlapát vagy széles kés segítségével megtartjuk a gyümölcsöket, és a cukros-fahéjas levet leöntjük alóla (félretesszük, kell még!) Nem gond, ha elcsúsznak a gyümölcsök, visszaigazgatjuk őket, és az időközben elkészített tésztát ráöntjük, sütjük.

tészta

  1. Amíg sül a gyümölcs, a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a liszteket, a szódabikarbónát; egyneművé keverjük.
  4. Óvatosan lazítjuk a fehérjehabbal, majd a levétől leöntött gyümölcsökre öntjük a tésztát. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A sütőből kivéve 4-5 percig hagyjuk állni a megsült tortát, utána borítsuk tányérra csak. Hagyjuk hűlni.
  6. Finom, savanykás, puha tésztájú süteményt kapunk, amelyet - aki édesebben szereti - meg lehet locsolni a leöntött gyümölcslével (jól besűrűsödik állásában).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1114
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Ajánló

Bármikor :) Minden gyümölcskombinációval nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A megindult gyümölcsből nemigen tudtam mi legyen. Tarte Tatinban gondolkoztam, de a tésztától féltem, hogy milyen lesz gluténmentesen. Így csak az alapgondolat (alul gyümölcs, felült tészta) maradt meg belőle :) A kamrában a liszteket nézegetve a befutó a hajdinaliszt lett, nagyon szeretem az ízét, állagát :) Gyümölcsből bármit használhatunk vegyesen: nálam két alma, két nektarin és kb. 8 szem szilva került a tortaformába.

Hozzávalók

gyümölcsalap

tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?