Ostoros rétes - Ostoros kalács 3. recept

1 adag
1466
kcal
Ostoros rétes - Ostoros kalács 3.
Ostoros rétes - Ostoros kalács 3.
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy tv műsorban láttam, és ahogy véget ért a műsor nekiláttam a receptnek. Hát ez valami isteni finom, próbáljátok ki, nem bánjátok meg! Nem volt ideje kihűlni, a család még melegen felfalta.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Én a kakaós töltelék helyett szoktam darált dió, margarin és darabolt magozott meggy keverékét is használni, isteni finom úgy is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós ostoros kalács, fonott kalács kakaós töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 
  2. A tésztát 6 részre osztva, fél óra alatt megkelesztjük.
  3. Eközben kikeverjük a margarint a porcukorral és a kakaóporral.
  4. Ha megkelt, a tésztákat egyenként kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Hármat-hármat összefonunk, és zsírozott, lisztezett tepsibe téve még kb.  fél órát pihentetjük.
  5. Sütés előtt lekenjük tojássárgájával. Ha megsült, szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 970
elküldve: 9
receptkönyben: 415
elkészítve: 19/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Vikike

Mióta szakács: 2011.01.11.
7 recept

Hozzászólások (15)

Taisha
Taishap, 2014-04-25 07:15

Elkészítettem és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

Anett0520
Anett0520p, 2014-01-31 17:28

Hasonló receptem van, ma készítettem el először, eddig mindig anyukám reszortja volt. A krém minden alkalommal kifolyik. Gondoltam, hogy ha a tojásfehérjét felverjük és belekeverjük a krémbe lehet nem folyna ki. Sajnos lemaradtam most, h így süssem meg, de utána olvastam és épp rátaláltam, hogy így elvileg nem folyik ki! Szép estét!! :)

MissFlower
MissFlowercs, 2013-12-12 13:43

Sokszor elkészítettem már! Nagyon könnyű megcsinálni és nagyon finom! Köszönöm ezt a szuper receptet!

velociraptor
velociraptorp, 2013-11-22 13:21

Megsütöttem, nagy jól sikerült. Próbáljátok ki fahéjas, szilvás változatban! Isteni!

köévi
köévisze, 2013-10-02 15:53

Látom régiek a bejegyzések, de én meg új vagyok! :) Megsütöttem, isteni finom, nagyon jó a recept, kezdő sütőknek való! Köszönöm, az egész "Gyár" (35 nő) istenítette! Köszönöm!

Browney
Browneyh, 2012-11-12 13:29

Imádom!Az egyik "palacsintába" a 3-ból vaníliapudingot teszek,amitől még lágyabb lesz,hát tényleg isteni egy süti!Megyek is ledagasztom:)

jucus60
jucus60p, 2011-10-14 12:16

Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet. Minket egyáltalán nem zavart, hogy kifolyt a krémje. :)

Lucaaa
Lucaaah, 2011-04-25 20:40

Aznap már nem írtam, de nagyon jól sikerült a sütim. Én csak fele mennyiséggel dolgoztam, így egy kalács jött ki belőle. De nekem nem is fért volna el kettő egy tepsiben, annyira nagyon megkelt a tészta. Az nem tetszett, hogy sok krém kifolyt belőle, de az íze nagyon finom volt, az tuti! És az is tuti, hogy többször el fogom készíteni! Köszi a receptet!
Luca

Lucaaa
Lucaaacs, 2011-04-21 11:03

Nagyon guszta recept. Muszáj kipróbálnom. Délután beszámolok az eredményről. Köszi a receptet.
Üdv: Luca

venusz1
venusz1cs, 2011-02-10 18:34

Én is megsütöttem a receptedet,már 2* is.Először kakaósat,másodjára már diósat is csináltam.Még meg sem emésztettük,de már a következőn gondolkozok.Megpróbálom fahéjjal elkészíteni.Isteni finom!!!Köszönjük!

Mammy
Mammyh, 2011-01-24 18:23

Megsütném reggelire... de nem tudom, hogy a tésztába is kell 3 tojás sárgája vagy az csak a kenéshez?

kabby
kabbyh, 2011-01-24 18:53

A 3 sárgája a tésztába kerül, és plusz tojás kell a lekenéshez. Tényleg nem volt egyértelmű a receptből. Jó étvágyat hozzá!:-)Vikike

kabby
kabbyh, 2011-01-24 13:40

Téglalap alakúra nyújtsd, a hossza akkora legyen, mint amiben sütöd tepsinek a hossza,de pontos méretet nem tudok mondani. Majd írd meg hogy sikerült:-)

Baba02
Baba02h, 2011-01-24 12:43

&nbsp
Szeretném még ma megsütni!Kérdésem a következő:kb.mekkorára nyújtom ki a lapokat?
Köszi

zarandok
zarandokh, 2011-01-24 09:55

Nálunk is hasonló módon készül, szerintem pont ezzel a recepttel (most nincs kéznél, nem tudom fejből). Én is elkészítettem párszor, csak annyi gondom volt vele, hogy a töltelék kifolyt a tésztából, de az ízélményből semmit sem vett el!! Örülök, hogy feltetted, nálunk imádja az egész család!

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
1466