r
Nosalty Logó

Ostor-rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Ostor-rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 1513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 333 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. Az élesztőt alaposan elkeverjük a cukros, langyos tejben, és egy kézi robotgép dagasztó fejével elkezdjük a legmagasabb fokozaton összekeverni a sárgájával és 3 dkg olvasztott vajjal, egy erre alkalmas, mély tálban.
  2. Ezután fokozatosan beledagasztjuk a lisztet. Kemény kelt tésztát készítünk!!
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és gyengén lisztezett gyúródeszkán egyenként vékony, téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. A téglalapokat jó vastagon megkenjük olvasztott vajjal. (A maradék 3 dkg-ot használjuk ehhez.)
  5. A téglalapokat egyenként felgöngyölítjük. Ezután a két "rudacskát" jó erősen összesodorjuk, ahogy a zsineget szokták.
  6. Sütőlemezre tesszük, letakarjuk, és jó sokáig (3-4 óra) hagyjuk meleg helyen kelni. Hatalmas rúd lesz belőle!

tetejére

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a kelt tésztarudat. Ezután meghintjük mandulaforgáccsal.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, és lassú tűzön (gáztűzhely 3-as fokozat) szép pirosra sütjük (kb. 30-35 perc).
  3. Langyosan, felszeletelve kínáljuk. Bármilyen lekvár illik hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1980
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 28.

Ajánló

Ha két nagy rudat szeretnénk sütni, akkor dupla adagot készítsünk, és négy felé osszuk a tésztát. Amennyiben van tojásfehérje-tartalék a hűtőben, azt is nyugodtan használjuk fel a bevonáshoz, mert úgy talán még finomabb! Mandula helyett durvára vágott dióval is készíthetjük, úgy is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ostor-rétes
Lizinka_ 590 recept

Ez egy múlt század eleji finomság a családi receptarchívumból. Uzsonnára szoktam feltálalni éhes gyerek-seregnek és ínyenc felnőtteknek.

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek