r
Nosalty Logó

Osso buco vegyes gombasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Osso buco vegyes gombasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 765 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 3061 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 99 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1461 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 765 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.3 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6916.5 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    3941 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2311 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1006 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    5843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    6021 micro
Összesen 3061 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    935 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat hártyázzuk le, majd kötözzük körbe, hogy a sütés közben ne essenek szét. Jól dörzsöljük be sóval, különös figyelemmel a csont két oldalára, különben kifolyik a velő sütés közben. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, benne minden oldalát megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálra.
  2. A hagymát, zellerszárakat, édesköményt és a fokhagymát turmixgépben durvára pürésítjük, majd a serpenyőben ezt is megpirítjuk, hozzáadjuk paradicsompürét, barnulásig főzzük. Ráöntjük a bort, visszatesszük az osso bucocat, beletesszük a babérleveleket, kakukkfűágakat, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Felforraljuk, majd lefedve előmelegített sütőbe toljuk, és 1 órán át pároljuk. Kivesszük a sütőből, kissé megmozgatjuk, majd ismét 1 órára letakarva visszatesszük a sütőbe.
  4. A második 1 óra elteltével levesszük a fedőt, és még 30 percig sütjük.
  5. Majd kivesszük a húst, a pecsenyelét leszűrjük, ha szükséges, a zsírt leszűrjük róla, majd ha híg lenne, lassú tűzön elpárologtatjuk a felesleges levet, azaz besűrítjük.
  6. Tálaláskor ne felejtsük el levenni a zsineget a húsokról. Ha jól dolgoztunk, a velő szépen benne marad a csontban, és a tányérunkon szépen ki tudjuk ütögetni belőle.
  7. A gombasaláta: Széles serpenyőt felforrósítunk, majd közepes lángon az olívaolajon a vékonyra szelt salottát 4-6 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vajat, és ha felhabzik, a serpenyőbe dobjuk a vékonyra szeletelt gombákat, erős lángon 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A gombának világosbarnára kell sülnie, és a levét el kell párolni.
  8. A pirított hagymás gombát tálra tesszük, citromlét csavarunk rá, és meglocsoljuk a dióolajjal. Hozzákeverjük a petrezselymet, esetleg utánaízesítjük sóval, borssal.
  9. A rukkolát vagy a salátaleveleket közvetlen tálalás előtt keverjük össze kevés citromlével, kevés dióolajjal.
  10. Tálaláskor tegyünk egy kevés salátát a tányérra, és arra merjünk a gombasalátából. Burgonyapürét kínálhatunk még hozzá. A mártást se felejtsük el az étel mellé kínálni!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3528
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a velőt. Egyszer láttam a tv-ben hasonló velős csontos hús készítését, de nem emlékeztem már az elkészítésére, de nagyon szerettem volna már kipróbálni. Jobb henteseknél már lehet kapni osso buco-t, hát elzarándokoltam kedvenc hentesemhez, és sikerült begyűjteni ezeket a gyönyörűségeket. Már csak az elkészítést kellett kitalálni. Sok receptet olvastam, azok vegyítésével, átalakításával született a sajátom. Nem akartam szimplán burgonyapürével tálalni, ezért nagy kedvencem - Gordon Ramsay - meleg gombasalátáját készítettem mellé. Kissé felturbózva salátával és zsázsacsírával. Mennyei lett! Az erdei gombákat szárított változatban is használhatjuk, sajnos a legtöbbször csak így tudunk hozzájutni. Öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 20 percig, kivétel a rókagombát, ő egy kicsit több időt igényel a vízfürdőben, úgy 40-45 percet. Aztán csepegtessük le, de az áztató levet ne öntsük ki, mert elképesztően aromás lesz, vagy az ételünkbe használjuk fel, vagy készítsünk gombalevest, és öntsük ahhoz. Nagyon meg fogja bolondítani.

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!