r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta 6. - hamis sárgakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Oroszkrémtorta 6. - hamis sárgakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    320.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5222.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1763 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.4 g
  • Cukor
    572 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 6713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Egy tortaforma aljába sütőpapírt csatolunk, vagy kivajazzuk, lisztezzük.
  2. A tojások fehérjét 5 ek vízzel, kevés cukorral felverjük. A sárgáját 6 ek vízzel és a maradék cukorral habosra keverjük. A legjobb robotgéppel.
  3. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A tojássárgás masszába felváltva beleszitáljuk a lisztet, és belekeverjük óvatos mozdulatokkal a felvert fehérjét.
  4. A tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Én kb. 35-40 percig sütöttem.)
  5. A formában hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan levesszük a karimát, és lehúzzuk a papírt róla. Teljesen kihűtjük.
  6. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
  7. A hamis sárgakrémhez a pudingport 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni a Bourbon vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Amikor felforr, a csomómentes pudingpor-péppel sűrű krémet főzünk belőle.
  8. Hagyjuk hűlni. Közben 10 dkg cukrozott gyümölcsöt rumba vagy higított rumaromába áztatunk.
  9. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, picit állni hagyjuk, hogy megduzzadjon, felmelegítjük, hogy folyós legyen. Forralni nem kell, sőt nem is szabad. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  10. A tejszínből 3,5-4 dl-nyit kemény habbá verünk.
  11. A piskótát háromfelé vágjuk, az alsó lapot visszatesszük a karimába.
  12. A kihűlt sárgakrémbe nagy mozdulatokkal belekeverjük a tejszínhabot, majd belecsorgatjuk a zselatint. Ha nagyon szeretjük a rumos ízt, akkor egy kevés rum is kerülhet bele. A lényeg, hogy mindezt gyorsan csináljuk, mert a zselatin elkezd megkötni.
  13. A krém 1/3-ával megkenjük az alsó piskótalapot. Megszórjuk a cukrozott gyümölcs felével, mehet rá a középső piskótalap.
  14. Ismét krém és gyümölcs, majd az utolsó piskótalap. Ezt is megkenjük krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  15. Másnap felverjük a maradék tejszínt, és a karimából kiszedett torta oldalát megkenjük vele, aprított mogyoróval, mandulaforgáccsal vagy darált dióval panírozzuk.
  16. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, és a megmaradt 5 dkg cukrozott gyümölccsel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17318
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámnak készítettem ezt a tortát. A Bourbon vanília isteni ízt adott az egész tortának, nem volt túl édes, a piskóta pedig pihe-puha volt. A cukrász tankönyv szerint az oroszkrémnek sárgakrém az alapja, de a hozzávaló tojássárgájából hiány volt a konyhában. Pudingpor meg volt itthon. Így egy picit csaltam, de minden vendégnek nagyon ízlett. Nem olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyen hosszadalmas volt leírni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek