r
Nosalty Logó

Orosz túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5378 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    294.4 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6821.9 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 5378 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a kakaót és a sütőport tálba szitáljuk. A többi hozzávalót is beletesszük a tálba. Gyorsan összedolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Közben a töltelékhez a vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Kapcsos tortaforma alját vajjal vagy margarinnal kikenjük.
  3. A tészta felét a forma alján kinyújtjuk, majd köré pattintjuk a forma peremét. A tészta másik felének a felét hengerré formáljuk, majd a tészta szélére körben rányomjuk. A hengert ujjainkkal ellapítjuk, és a tortaforma pereméhez nyomjuk, úgy hogy kb. 2 cm magas legyen a tésztaperem.
  4. A töltelékhez a cukrot, a vanillin cukrot, az átpaszírozott tehéntúrót, a tojást és a pudingport belekeverjük a kihűlt vajba. Habverővel krémmé keverjük, és a tésztalapra halmozzuk. Elsimítjuk.
  5. A maradék tésztából darabokat csippentünk ki, és a krémre szórjuk. A formát sütőbe toljuk, és előmelegítés nélkül a tortát megsütjük.
  6. A tortát a formában hagyva rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10590
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre a receptre még pár hónappal ezelőtt bukkantam, és nagyon megtetszett. Múlt hétvégén alkalom nyílt az elkészítésére, a család minden tagjának megelégedésére. Nagyszerű párosítás a kakaó és a túró, aki szereti a Túrós alagút vagy a Reszelt túrós elnevezésű sütiket, annak nagyon el fogja nyerni a szimpátiáját, azt garantálom. Én most sütöttem meg először, de nem utoljára az biztos.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek