r
Nosalty Logó

Orosz teasütemény ahogy Zsuzsamama készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Orosz teasütemény ahogy Zsuzsamama készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    362.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6223.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1509 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    2816 mg
  • Nátrium
    1024 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.5 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1874 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 6088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 464 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A linzert a hozzávalókból egy robotgéppel összedolgozzuk, majd fóliával letakarva egy napra a hűtőbe tesszük. Fontos, mert másnap könnyebb formázni!
  2. Kinyújtjuk a tésztát 1/2 cm vastagra, és 4 cm átmérőjű szaggatóval korongokat készítünk. A tepsibe kellő távolságra rakjuk őket egymástól.
  3. A tölteléket elkészítjük, a darált mandulát a mézzel és az ízesítőkkel elkeverjük. Könnyű, közepes keménységű kis gombócokat formázunk, és a tésztákra tesszük. A tésztából két kis pálcikát sodrunk, és átlósan rányomjuk a töltelékre, amit kevés vízzel megkenünk azon a helyen, ahol illesztjük.
  4. A tetejüket megszórjuk durván őrölt mandulával, és 180 fokos sütőben 10-14 perc alatt készre sütjük.
  5. Porcukorral megszórjuk még melegen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x24x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2258
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 24.

Ajánló

Nagyon kiadós, nekem 30 db lett. Tárolás: száraz helyen sokáig eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz teasütemény ahogy Zsuzsamama készíti
Zsuzsamama56 321 recept

Nagyanyám 80 évvel ezelőtti receptes magazinjában találtam. Akkoriban a Váncza cukrot és sütőport reklámozták az újságban. Na és a Szerencsi csokoládét. Én már alakítottam a tölteléken.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?