r
Nosalty Logó

Orosz gombaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Orosz gombaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    4368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    301.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5558.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    2460 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1923 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3455 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    827 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1047 micro
  • α-karotin
    6191 micro
  • β-karotin
    17472 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2989 micro
Összesen 3444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap húsos marhacsontból, leveszöldségekkel egy szokásos marhahúslevest készítünk, kihűlés után a megdermedt zsírt leszedjük róla (ha nincs rá mód, akkor leveskockából készítem el).
  2. A gyufaszál vastagságúra vágott sárgarépát a margarinon félig megdinszteljük, majd hozzá adjuk a vékonyra szelt vöröshagymát és tovább dinszteljük.
  3. Ezt követően a vékonyra szelt gombát adjuk hozzá (ha szárítottból készül, előtte 2 órával beáztatjuk).
  4. Majd a kapor és a zöldség háromnegyedét apróra metéljük és ezeket is hozzáadjuk, 1-2 perces dinsztelés után borsozzuk sózzuk és felöntjük a húslevessel, 30 percig lassú tűzön főzzük.
  5. Eközben a vékony hasábburgonyát 2-3 cm-es darabokra vágjuk, forró olajon addig sütjük, míg a külső fele meg nem keményedik és halvány színe nem lesz. Papírtörlőn az olajat leitatjuk, és a levesbe tesszük, pár percig forraljuk, hogy a közepe is átfőjön.
  6. Végül a maradék kaprot és zöldség zöldet durvára vágjuk, kis tálban a leveshez kínáljuk.
  7. A sajtot apró kockára vágjuk, a tányérokon szétosztjuk, erre merjük a levest.
  8. Kínálhatunk még mellé pirított kenyérkockát és tejföllel is lehet gazdagítani a levest.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10840
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kaprot ne sajnáljuk belőle, ez a lelke a levesnek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek