r
Nosalty Logó

Orosz gomba Julienne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Coook
Orosz gomba Julienne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 590 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1181 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1869.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    418 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 590 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3738.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1181 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük, és közepes lángon megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Rádobjuk a hagymát és a gombát, majd kb 7-8 perc alatt puhára pároljuk és elfőzzük a levét. Kis hőálló tálba tesszük, és közben elkészítjük a szószt.
  2. A maradék vajat a borral feltesszük egy kisebb lábosban, és elpároljuk a bor alkoholtartalmát. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk.
  3. Lereszeljük a sajtot. A szószt a gombára öntjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. 15 perc alatt aranybarnára sütjük és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1490
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 107849
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 02.

Ajánló

Készíthetjük az egészet tejföllel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az orosz konyhát, és ez az egyik nagy kedvencem. Nem volt még olyan vendégség nálunk, ahol ne imádta volna mindenki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek