Orosz blini recept

Orosz blini
Orosz blini
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtunk egy régi orosz palacsintareceptet, nem a legkönnyebb verzió, de megéri elkészíteni!
Kaviárral, sajttal-tejföllel, de nagyi házi lekvárjával is tökéletes! :) 

hozzávalók / 8 adag

Sütőzsiradék

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: orosz
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

orosz palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukor segítségével, majd egy nagy tálban összekeverjük a hajdinaliszttel. Letakarva, meleg helyen pihentetjük legalább 20 percig.
  2. Átkeverjük a masszát, hozzáadjuk a búzalisztet, elkeverjük, és megint legalább 20 percig pihentetjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját vajjal, sóval, cukorral, a fehérjét pedig tejszínnel habosra verjük.
  4. A masszához először hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket, eldolgozzuk, majd finoman a tojásfehérjés krémet is beledolgozzuk. Újabb 20 percig pihentetjük.
  5. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd evőkanálnyi méretű gombócot kimérünk a masszából.
  6. Óvatosan belehelyezzük a serpenyőbe, 10-15 másodperc után megfordítjuk, és egy lapát segítségével kilapítjuk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd ízles szerint tejföllel, sajttal, kaviárral, lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
336 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

409