Óriás kekszes gesztenyepüré recept

Óriás kekszes gesztenyepüré
Óriás kekszes gesztenyepüré
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom imádja a gesztenyés süteményeket, illetve a gesztenyepürét. Ez adta az ötletet, hogy egy olyan gesztenyés sütit találjak ki, ami hamar elkészül, és akár napokig eláll.  Ez a "torta" igen könnyű - mind elkészíteni, mind tartalmában - látványos és nagyon finom!

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos gesztenyés édesség, gesztenyés álom

elkészítés

  1. A mirelit gesztenyemasszákat kiolvasztjuk.
  2. Az egyik masszát összegyúrjuk a keksszel, a vaníliás cukorral, a rummal és annyi tejjel, hogy épp összeálljon, és gyúrható állagú legyen a " tészta". Kóstolni kell, ha nem elég édes, egy kis porcukorral segíthetünk rajta. Ez lesz az álom alapja.
  3. Ezt a masszát belenyomkodjuk a kínáló tál aljára kb. fél cm vastagságban.
  4. Felverjük a Hulalát, és a harmadát rákenjük a tésztára.
  5. Erre jön az első sor - krumplinyomón áttört - gesztenyemassza, majd egy újabb sor hab, majd  gesztenyemassza, újabb hab...a lényeg, hogy a tetejére-oldalára kent habra már csak díszítésként kerüljön áttört gesztenye, mert 1-2 nap után könnyen megszárad.
  6. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, és egy villával "beszórjuk" a kész gesztenyetortát olvasztott csokival.
  7. Néhány órás hűtés után fogyasztható.
  • tepsi mérete: 10x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 910
elküldve: 4
receptkönyben: 388
elkészítve: 3/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Manqlyno

Mióta szakács: 2011.12.28.
1 recept

Hozzászólások (10)

kakuca
kakucasze, 2012-01-04 13:04

S nem utolsósorban az egyik üzletlánc polcán nagyon kedvező az ára- nem az ABCre gondoltam.

Mariann72
Mariann72cs, 2012-01-05 22:24

Köszönöm a többi hozzászólónak a válaszadást, igen, ez egy olyan növényi alapú habalapanyag, ami ízre teljesen olyan, mint a hétköznapi tejszín, viszont habbá verve egy masszív, kemény állagú hab lesz belőle, ami napokkal később sem esik össze, így nagyszerűen lehet vele dolgozni a habos sütiknél.

scarlett69
scarlett69k, 2012-01-03 16:38

Növényi "tejszín", előnye, h mindenféle habfixáló nélkül sem esik össze a hab, még napok múlva sem! :)

Legfrissebb cikkek

Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
300