Óriás kekszes gesztenyepüré recept

1 adag
300
kcal
Óriás kekszes gesztenyepüré
Óriás kekszes gesztenyepüré
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom imádja a gesztenyés süteményeket, illetve a gesztenyepürét. Ez adta az ötletet, hogy egy olyan gesztenyés sütit találjak ki, ami hamar elkészül, és akár napokig eláll.  Ez a "torta" igen könnyű - mind elkészíteni, mind tartalmában - látványos és nagyon finom!

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos gesztenyés édesség, gesztenyés álom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mirelit gesztenyemasszákat kiolvasztjuk.
  2. Az egyik masszát összegyúrjuk a keksszel, a vaníliás cukorral, a rummal és annyi tejjel, hogy épp összeálljon, és gyúrható állagú legyen a " tészta". Kóstolni kell, ha nem elég édes, egy kis porcukorral segíthetünk rajta. Ez lesz az álom alapja.
  3. Ezt a masszát belenyomkodjuk a kínáló tál aljára kb. fél cm vastagságban.
  4. Felverjük a Hulalát, és a harmadát rákenjük a tésztára.
  5. Erre jön az első sor - krumplinyomón áttört - gesztenyemassza, majd egy újabb sor hab, majd  gesztenyemassza, újabb hab...a lényeg, hogy a tetejére-oldalára kent habra már csak díszítésként kerüljön áttört gesztenye, mert 1-2 nap után könnyen megszárad.
  6. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, és egy villával "beszórjuk" a kész gesztenyetortát olvasztott csokival.
  7. Néhány órás hűtés után fogyasztható.
  • tepsi mérete: 10x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 376
elküldve: 4
receptkönyben: 394
elkészítve: 3/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Manqlyno

Mióta szakács: 2011.12.28.
1 recept

Hozzászólások (10)

kakuca
kakucasze, 2012-01-04 12:04

S nem utolsósorban az egyik üzletlánc polcán nagyon kedvező az ára- nem az ABCre gondoltam.

Mariann72
Mariann72cs, 2012-01-05 21:24

Köszönöm a többi hozzászólónak a válaszadást, igen, ez egy olyan növényi alapú habalapanyag, ami ízre teljesen olyan, mint a hétköznapi tejszín, viszont habbá verve egy masszív, kemény állagú hab lesz belőle, ami napokkal később sem esik össze, így nagyszerűen lehet vele dolgozni a habos sütiknél.

scarlett69
scarlett69k, 2012-01-03 15:38

Növényi "tejszín", előnye, h mindenféle habfixáló nélkül sem esik össze a hab, még napok múlva sem! :)

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
300