Óriás hamburger recept

Óriás hamburger
Óriás hamburger
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Super Bowl-ra készültünk. Vendégségbe jöttek a fiam edzéstársai, és igazi amerikai étellel szerettem volna megkínálni őket, így jött az óriás hamburger ötlete.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

A tál kikenéséhez

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: croissant, burek, kifli, buci, édes leveles, briós, perec, zsemle, pita, bagel

egyéb elnevezések

óriás buci, óriási hamburger zsemle, super bowl zsemle
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben elkeverjük a mézet és az élesztőt, langyos helyen megkelesztjük.
  2. Az összes hozzávalót is hozzáadjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, amit letakarva vagy kelesztőtálban egy órát kelesztünk, míg a kétszeresére növekszik. (gyorskovász itt!)
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és egy hatalmas zsemlét hajtogatunk belőle úgy, hogy a tészta szélét maga alá hajtjuk, majd fordítunk rajta egyet, és folytatjuk a behajtogatást, míg a tészta el nem kezd megkeményedni. Cipót formálunk belőle.
  4. Egy nagy keverőtálat kikenünk olajjal, megszórjuk szezámmaggal, és a behajtogatott tésztát belehelyezzük úgy, hogy a hajtogatás felülre essen. Lenyomkodjuk a tálba, hogy minél laposabban legyen. Letakarva fél órát kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 150 oC-ra hőlégkeverésen, és a megkelt tésztát alufóliával letakarva 30 percre betesszük sülni, majd ez idő elteltével a fóliát levesszük, a hőt felkapcsoljuk 190 oC-ra, tojással lekenjük, 20 percig sütjük a cipót, majd átfordítjuk egy lapos tepsibe, így a teteje most kerül felülre. Azt is lekenjük tojással, és további 10 percig sütjük.
  6. Rácsra téve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 294
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1792 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2013-02-13 09:11

Kedves Évi néni!

Ma meglepetés lesz, mert mire hazaérnek, a suliból, elkészül:-))

Igaz, vagy uzsonnára, vagy vacsira tudjuk enni, de már nagyon megkívántuk! :-))

A bucik szépsége és nagysága meg egyenesen lenyűgöző, és biztos, hogy finom lesz, dolgozni a tésztájával : már én is kezdem megszokni, fantasztikus dolog!! :-))
( a gyakorlat tényleg sokat számít! :-) , minél többször készül, akár ugyanaz a csoda,akár egy új finomság, annál biztosabban, és határozottan jobban , és szebben készülnek el :-) )

Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

Szép napot kíávnok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2013-02-08 12:18

Évi néni!
Azonnal már a kis képről tudtam, hogy Te készítetted, csodálatos!!! :-))
Köszönöm szépen.
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma p, 2013-02-08 08:51

Ez egy őrületesen furfangos recept! Honnan veszed Te ezeket, Vassika? ( bocs, de nekem egy rėmálom legépelni az Évi nénit....) még két egyforma kenyér recepted se volt.....ami nagyon tetszik!!! T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva p, 2013-02-08 18:58

Szia Torma!
Nem találom őket. A kedvencem a kenyér sütés és kelt tészták, így mindig jön valamilyen ötlet, és való igaz, hogy még két egyforma receptem nem volt, pedig már vagy 150 kelt tészta receptet feltettem. Van még a tarsolyban, hidd el. Üdv: Vass

408