r
Nosalty Logó

Az ördög pirítósa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Az ördög pirítósa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3751.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    2655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3751.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    2655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát és a hagymát vágjuk apróra, és egy nagyobb serpenyőben egy teáskanál olívaolajon néhány pillanat alatt pirítsuk meg. Ha kész, tegyük a hagymákat egy tányérra, a debrecenit hosszában vágjuk ketté, majd ugyanebben a serpenyőben süssük meg.
  2. Amint megsült a kolbász, vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, majd tegyük a sajtszeleteket a kolbászokra, hogy kissé olvadjanak meg. A paradicsomból vágjunk 2-3 vastagabb szeletet, majd dobjuk a kolbász mellé, és hagyjuk, hogy egy kicsit átmelegedjen.
  3. Pirítsunk meg egy hosszában kettévágott bagettszerű rozscipót, rakjuk rá egyik felére a hagymákat, a paradicsomszeleteket, majd a kolbászt a sajttal, végül tekerjünk rá ízlés szerint chilit. Végül ízesítsük kevés balzsamecettel vagy barna szósszal, majd fedjük be a pirítóst a cipó másik felével.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4377
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ördög pirítósa
Csutak Enikő 82 recept

Függetlenül attól, hogy eléggé férfias, tömény ennivaló, magam is szívesen fogyasztom. :) Miért is kapta ezt a nevet? Hát, azért, mert kissé csípősebb a kelleténél, de a barna szósz vagy a balzsamecet kellően kiegyenlítik csípősségét. A recept Nagy Sándor blogjáról származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!