Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Öntött diós-meggyes sütemény

Öntött diós-meggyes sütemény
Öntött diós-meggyes sütemény
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos meggyes pite helyett kipróbáltam egy új, diós változatot. (A Nők Lapjában talált recept alapján, kisebb módosításokkal.)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
  2. A lágy vajat a cukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgákat egyenként hozzáadjuk a cukros vajhoz és fehéredésig keverjük. Majd beleöntjük a rumot. A diós-lisztes egyveleget is (több adagban) hozzáadjuk. Legvégül óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és sűrűn megszórjuk a meggyel.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 percig sütjük.



  • költség: 1080 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 134 451
elküldve: 12
receptkönyvben: 1 327
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tinalove
Tinalove Sun, 2012-06-17 09:50

Elkészítettem és mennyei lett! Ajánlom mindenkinek! Nálunk most ez a kedvenc :)

Times84
Times84 Sun, 2011-06-26 21:51

 

Nekem most sül a 2. tepsi....nagyon finom, könnyű a tésztája, tökéletes a diós-rumos íz....köszönöm a receptet:))

Zinacska
Zinacska Tue, 2011-04-12 17:45

Megsüttem és nagyon finom lett, csak nekem kicsit sok volt a rum. Köszönöm a receptet ajálom másnak is.

Muci
Muci / Muci Thu, 2011-02-03 23:29

Szia Xandika !
Kicsit megkéstem a válasszal, de azértmég lehet ,hogy hasznát veszed. A tepsi mérete : 36x20 cm.
Üdv.. Muci

xandika
xandika Sat, 2011-01-22 16:46

Szia!
Megírnád hogy ez az adag mekkora tepsihez van?
Előre is köszönet!
Üdv:Xandika

zsike39
zsike39 Sun, 2010-11-28 17:48

Köszönöm a receptet,elkészítettem,megbolondítottam pici fahéjjal is,nagyon finom lett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-28 13:35

Megsütöttem a süteményt.Nagyon finom, a recept tökéletes.Rövid idő alatt elkészül.
Annyit változtattam,hogy befőtt meggyel készült.

Muci
Muci / Muci Fri, 2010-07-30 17:18

Kedves Kiren !
Köszönöm a kedvező kommented. Örülök, hogy jól sikerült és ízlett a sütemény.
Üdv. . Muci

Kiren
Kiren Fri, 2010-07-30 11:32

Csodálom, hogy ennyi idő alatt nem került megjegyzés ehhez a finom recepthez. Én személy szerint nem kedvelem a sima piskóta-féléket, ezért választottam ezt a diós verziót. Nagyon jól sikerült. Ha valaki nem szereti a savanyú ízt, ajánlom még a meggyet is édesíteni.

888
meggy 1000 g
dió 120 g
finomliszt 120 g
sütőpor 1 csomag
tojás 6 db
porcukor 120 g
vaj 120 g
vaníliás cukor 2 csomag
rum 3 ek