r
Nosalty Logó

Omlós sonkás-spenótos leveles batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Omlós sonkás-spenótos leveles batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

batyu

tetejére

Összesen 497 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

batyu

tetejére

Összesen 1988 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

batyu

tetejére

Összesen 239 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2036 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4515 micro
Összesen 497 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2499.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    707 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8142 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    18058 micro
Összesen 1988 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

batyu

tetejére

Elkészítés

batyu

  1. 2 ek olívaolajat felforrósítunk, ebben felolvasztjuk a spenótot, amit megsózunk, borsozunk, és hozzáadjuk a pépesített fokhagymát. A levét hagyjuk elpárologni.
  2. Mikor kihűlt, rászórjuk a grízt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a lazán felvert tojásokkal elkevert tejfölt. (A tojásból picit tegyünk félre a kenéshez.) Jól összekeverjük.
  3. Egy nagy sütőtepsire kiterítjük a leveles tésztát papírostól. Derelyevágóval négyzetekre osztjuk (5x5 cm).
  4. A sonkából minden négyzetre ráteszünk egy megfelelő méretű darabot. Ez nem csak finom, de jó alap a spenótos keverékhez. Ezt a sonkára halmozzuk úgy, hogy maradjon hely a tészta összefogásához. Batyukat formázunk.
  5. Bekenjük a maradék tojással, megszórjuk szezámmaggal, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3018
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 18.

Ajánló

Szezámmag helyett megszórhatjuk sajttal is a tetejét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós sonkás-spenótos leveles batyu
Marti48 317 recept

Nem bonyolult, laktató, egy leves után főételnek vagy pl. uzsonnának, előételnek, langyosan a legfinomabb. Meglévő alapanyagokból csináltam.

Hozzávalók

batyu

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek