r
Nosalty Logó

Omlós sajtos perec

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Omlós sajtos perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 4147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10027.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    2341 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    2496 mg
  • Nátrium
    4829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2829 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 4147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.
  2. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot.
  3. Jól összedolgozzuk.
  4. Folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
  5. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
  6. Egy perecformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. A pereceket lekenjük egy egész, felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  9. 180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*30
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 417
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 510
  • Össznézettség: 264796
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós sajtos perec
Andi80_ 380 recept

Az utóbbi időben elég sok édes finomság készült, ezért ellensúlyozandó találtam ki, hogy sajtos perecet sütök. Igazán egyszerűen összeállítható, majd egy kis pihentetés után már csak a nyújtás, szaggatás, sajttal szórás és sütés marad. Legvégül pedig a falatozás. Egy nagy baja van, hogy nagyon illékony, percek alatt eltűnik a kosárból :-D

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek