r
Nosalty Logó

Omlós meggyes nyakonöntve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Omlós meggyes nyakonöntve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 802 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 4798 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1415 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 802 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    259 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4172.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.5 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8490 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2060 micro
Összesen 4798 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk: a lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral.
  2. A hideg margarint almareszelőn belereszeljük, és kézzel összedolgozzuk.
  3. Közben a tejföllel lazítjuk a tésztát.
  4. Legyünk türelmesek: a tészta lassan áll össze, a margarinnak meg kell lágyulnia. Akkor jó, ha nem ragad se a kezünkre, se a tálra.20 percre tegyük hűtőbe.
  5. Míg a tészta hűl, kimagozzuk a meggyet, kivajazzuk-belisztezzük a tepsit, bemelegítjük a sütőt. (Nagyobb méretű, peremes tepsit használjunk.)
  6. Előkészítjükaz öntetet: a tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd a sárgájátelkeverjük a porcukorral és atejföllel.
  7. A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy a tepsit úgy bélelhessük ki vele, hogy pereme is legyen. Most megszórhatjuk egy kevés zsemlemorzsával is, hogy a meggy ne áztassa el.
  8. A tésztára rászórjuk a meggyet, elosztjuk.
  9. Most keverjük össze a tojáshabot a sárgájával - híg öntetet kapunk -, amit egyenletesen a meggyre öntünk.
  10. Sütőbe dugjuk, és addig sütjük, míg ahab teljesen megszilárdul, és a teteje szép barnás, foltos lesz.
  11. Megszórhatjuk porcukorral, és kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x30x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14427
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 10.

Ajánló

Fele-fele meggyel és cseresznyével is készíthetjük. (Csak cseresznyével nem szerencsés, mert az nem elég ízes.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós meggyes nyakonöntve
koszider 91 recept

Egész héten a meggyel kínlódtam. Csináltam lekvárt, szörpöt, kompótot, de még mindig maradt belőle. Így előszedtem ezt a finom süteményt, aminek masszív, omlós tészta alapja van (nem ázik el, ollé!), a gyümölcsre pedig könnyű, habos réteg simul. A meggy savanykás-natúr marad, ezért ha édesebben szeretjük, a kész sütit porcukrozzuk meg.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek