Omlós linzer baracklekvárral recept

Omlós linzer baracklekvárral
Omlós linzer baracklekvárral
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több linzerreceptet kipróbáltam, mert mindenki nagyon szereti a családban és ez bizonyult a legnagyobb sikernek. Ez a linzer igazán omlós és finom, másmilyen lekvárral is nagyon jó (amikor elfogyott a barack, meggyet tettem a maradékba). Mindig nagyon hamar elfogy.:)

hozzávalók / 12 adag

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • fél cs sütőpor (1 kk)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4-5 ek baracklekvár (hidegen is kenhető legyen!)

ajánlat

Kávé mellé, vendégvárónak vagy akár szülinapi aprósütemények is kiváló.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

linzervirág, lekváros linzer, barackos linzer
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót összegyúrunk, majd fél órára hideg helyre tesszük.
  2. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és linzerszaggatóval kiszaggatjuk (én kicsi, 6 cm átmérőjű linzerformát használtam).  Sima, kör alakú formával is megcsinálhatjuk,  ha nincs linzerszaggatónk, csak akkor nem lesz szép lukas a teteje.:)
  3. Előmelegített sütőben légkeveréssel 5-6 percig sütjük. Az első adagnak lehet, hogy 7 perc is kell, de utána már rövidebb idő alatt is megsülnek, legyünk résen. Vigyázat, könnyen megég a széle!
  4. Ha kihűlt, egy csöpp baracklekvárral összeragasztjuk az aljakat és a tetőket. Olyan lekvárt használjunk, ami nem betonkemény, hanem hidegen is kenhető, de nem túl folyós! Kb. 100 db kész linzert kapunk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 146
elküldve: 26
receptkönyben: 431
elkészítve: 17/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiskakukk

Mióta szakács: 2012.10.23.
2 recept

Hozzászólások (10)

EdesMindegy
EdesMindegyh, 2013-03-25 17:31

Szia Kiskakukk!

Tegnap megsütöttem a linzer sütit. Persze ahogy belekvároztam és összeragasztottam, szinte azonnal megkóstoltuk. Hááát, mondom, egyszer elmegy, ízre finom, viszont állagra jó kemény... nálunk nem lesz ebből rendszer, megmaradunk a krémes süteményeknél, pogácsáknál, rétesféléknél... aztán, mára maradt még jó pár darab belőle, gondoltam, ezt reggelizem. Nagyon finom, omlóssá alakult át az éjszaka alatt. Úgyhogy előző napi kritikámat visszaszívva, fel lett véve a repertoárunkba. :)

Köszönöm szépen a receptet! :)

Kiskakukk
Kiskakukkcs, 2013-03-28 02:14

Örülök, hogy végül jó lett. Én, amikor aprósüteményt sütök és kiveszem a tepsit a sütőből, rögtön átteszem lapáttal egy tálba és konyharuhával betakarom. Így tud szépen hűlni, és egyáltalán nem szárad ki (lehet itt volt a probléma).

regina092
regina092szo, 2013-03-09 18:13

Én igazából csak fél adaggal készítettem el, de tényleg finom. És gyorsan kész van. Mostantól szerintem csak így fogom készíteni. :) Köszönöm!

Kiskakukk
Kiskakukkh, 2013-03-11 14:56

A fél adagból is jó sok lesz :) Egészségedre, örülök, hogy ízlett :)

CSutika13
CSutika13szo, 2013-03-02 13:12

Én is megsütöttem már egy párszor, nagyon finom,,,, Hamar elfogyott, nem lehet belöle egy kettövel megelégedni!!!Köszi a receptet!!

Kiskakukk
Kiskakukkv, 2013-03-03 01:07

Haha, milyen ismerős :D Én mindig eldugok egy dobozzal, különben felfalnák a többiek néhány nap alatt az egészet. Egészségedre, örülök, hogy ízlett! :)

Kiskakukk
Kiskakukkv, 2013-03-03 01:06

Örülök, hogy neked is bevált, egészségedre :) Én is sokszor sütöm, mert mindenki nagyon szereti :)

Zsunusi
Zsunusisze, 2012-12-19 17:01

Isteni finom, omlós, köszönöööm! :) Már párszor megsütöttük a 4 éves nagyfiammal, mindig nagy siker! (annyit módosítottam az első alkalom után, hogy csak 30 dkg margarint tettem bele, azóta is így csináljuk, semmit sem ront rajta ;) )

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!