Omlós linzer baracklekvárral recept

Kalória?
Omlós linzer baracklekvárral
Omlós linzer baracklekvárral
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több linzerreceptet kipróbáltam, mert mindenki nagyon szereti a családban és ez bizonyult a legnagyobb sikernek. Ez a linzer igazán omlós és finom, másmilyen lekvárral is nagyon jó (amikor elfogyott a barack, meggyet tettem a maradékba). Mindig nagyon hamar elfogy.:)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

Az összeállításhoz

ajánlat

Kávé mellé, vendégvárónak vagy akár szülinapi aprósütemények is kiváló.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

linzervirág, lekváros linzer, barackos linzer
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót összegyúrunk, majd fél órára hideg helyre tesszük.
  2. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és linzerszaggatóval kiszaggatjuk (én kicsi, 6 cm átmérőjű linzerformát használtam).  Sima, kör alakú formával is megcsinálhatjuk,  ha nincs linzerszaggatónk, csak akkor nem lesz szép lukas a teteje.:)
  3. Előmelegített sütőben légkeveréssel 5-6 percig sütjük. Az első adagnak lehet, hogy 7 perc is kell, de utána már rövidebb idő alatt is megsülnek, legyünk résen. Vigyázat, könnyen megég a széle!
  4. Ha kihűlt, egy csöpp baracklekvárral összeragasztjuk az aljakat és a tetőket. Olyan lekvárt használjunk, ami nem betonkemény, hanem hidegen is kenhető, de nem túl folyós! Kb. 100 db kész linzert kapunk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 609
elküldve: 26
receptkönyben: 472
elkészítve: 30/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiskakukk

Mióta szakács: 2012.10.23.
2 recept
hasonló receptek

Hozzászólások (11)

raczmargit2
raczmargit2 k, 2014-11-11 22:42

Ebből a receptből tényleg nagyon finom linzerkoszorú készíthető.
Aki bizonytalan az elkészítésben, megnézheti hozzá az alábbi videót,
ahol islert is készítenek egy füst alatt ugyanehhez a tésztához 6 dkg darált diót hozzáadva és mázat téve rá. Jó sütögetést mindenkinek az ünnepekre! Gitta
https://www.youtube.com/watch?v=9a5OlmccZ40

EdesMindegy
EdesMindegy h, 2013-03-25 17:31

Szia Kiskakukk!

Tegnap megsütöttem a linzer sütit. Persze ahogy belekvároztam és összeragasztottam, szinte azonnal megkóstoltuk. Hááát, mondom, egyszer elmegy, ízre finom, viszont állagra jó kemény... nálunk nem lesz ebből rendszer, megmaradunk a krémes süteményeknél, pogácsáknál, rétesféléknél... aztán, mára maradt még jó pár darab belőle, gondoltam, ezt reggelizem. Nagyon finom, omlóssá alakult át az éjszaka alatt. Úgyhogy előző napi kritikámat visszaszívva, fel lett véve a repertoárunkba. :)

Köszönöm szépen a receptet! :)

Kiskakukk
Kiskakukk / Kiskakukk cs, 2013-03-28 02:14

Örülök, hogy végül jó lett. Én, amikor aprósüteményt sütök és kiveszem a tepsit a sütőből, rögtön átteszem lapáttal egy tálba és konyharuhával betakarom. Így tud szépen hűlni, és egyáltalán nem szárad ki (lehet itt volt a probléma).

regina092
regina092 szo, 2013-03-09 18:13

Én igazából csak fél adaggal készítettem el, de tényleg finom. És gyorsan kész van. Mostantól szerintem csak így fogom készíteni. :) Köszönöm!

CSutika13
CSutika13 szo, 2013-03-02 13:12

Én is megsütöttem már egy párszor, nagyon finom,,,, Hamar elfogyott, nem lehet belöle egy kettövel megelégedni!!!Köszi a receptet!!

Kiskakukk
Kiskakukk / Kiskakukk v, 2013-03-03 01:07

Haha, milyen ismerős :D Én mindig eldugok egy dobozzal, különben felfalnák a többiek néhány nap alatt az egészet. Egészségedre, örülök, hogy ízlett! :)

Kertész Anita
Kertész Anita v, 2013-02-03 18:34

Szia!Ez egy nagyon jó recept!Ritkán próbálok új sütiket,de ez tényleg jó!Köszi

Kiskakukk
Kiskakukk / Kiskakukk v, 2013-03-03 01:06

Örülök, hogy neked is bevált, egészségedre :) Én is sokszor sütöm, mert mindenki nagyon szereti :)

Zsunusi
Zsunusi sze, 2012-12-19 17:01

Isteni finom, omlós, köszönöööm! :) Már párszor megsütöttük a 4 éves nagyfiammal, mindig nagy siker! (annyit módosítottam az első alkalom után, hogy csak 30 dkg margarint tettem bele, azóta is így csináljuk, semmit sem ront rajta ;) )

Legfrissebb cikkek

Töltött tojás, a párbajfogás
Töltött tojás, a párbajfogás
A Konyhafőnök mai párbajában Luca került ki győztesként, aki nem a hagyományos utat választotta a töltött tojások elkészítése során. Mi is mutatunk most egy izgalmas receptet.
A krémleveskészítés alapszabályai
A krémleveskészítés alapszabályai
A Konyhafőnök mai adásának második megmérettetése egy különleges gombakrémleves elkészítése volt. Van egy igaz mondás: a krémleves nem csak télen jó!
518