Omlós kefires pogácsa recept

Omlós kefires pogácsa
Omlós kefires pogácsa
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elő lehet készíteni, és gyorsan is kisül. Ha nagyobb pogácsákat szaggatunk, akár vajjal vagy lekvárral megkenve is fogyaszthatjuk.

www.nyissavaltozatossagra.hu

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

extra gyors pogácsa, kefires pogi, sütőporos pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral és a sütőporral, majd összemorzsoljuk a vajjal. Nem gyúrjuk, csak igyekszünk minél jobban elvegyíteni a vajat és a lisztet.
  2. Ha már csak borsónyi vajdarabok vannak a tésztában, akkor hozzáadjuk a kefirt, és óvatosan átkeverjük. Ragacsos, kissé folyós tésztát kapunk, amelyet a hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
  3. A sütőt előmelegítjük 220ºC-ra. A hideg tésztát lisztezett felületre tesszük, majd kinyújtjuk, nyomkodjuk kb 2,5 cm vastagra, majd pogácsákat szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  4. Mérettől függően kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 11 972
elküldve: 7
receptkönyvben: 150
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Danone

Mióta szakács: 2014.03.27.
10 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

406