r
Nosalty Logó

Omlós filléres Nagymamámtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós filléres Nagymamámtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

A bevonáshoz

Összesen 2169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

A bevonáshoz

Összesen 8675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

A bevonáshoz

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 2169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    437.6 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4520.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    1725 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1085.8 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 8675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Meglangyosítjuka tejet, és elkeverünkbenne egy teáskanál cukrot, aztán belemorzsoljukaz élesztőt. Hagyjukfelfutni.
  2. Jól összemorzsoljuka lisztet a zsírral, ezután jöhet a só, cukor, tojássárgája és végül a felfuttatott élesztő. Alaposan összegyúrjuk, elején még kicsit ragad a zsírtól,de addig gyúrjuk, amíg össze nem áll, és nem ragad már annyira, azaz egy rugalmas tésztát kell kapnunk. Hűtőben kb. 10-15 percet pihentetjük, hogy a zsír kissé újra dermedjen.
  3. Közben a bevonáshoz a porcukrot elkeverjüka vaníliás cukorral.
  4. Bekapcsoljuka sütöt 180 fokra, alul-felül sütésre. Légkeverésnél 160 fokra.
  5. Kivesszüka tésztát a hűtőből, és pár mozdulattal átgyúrjuk, majd pedig lisztezett deszkán vékonyra,kb. fél cm-rekinyújtjuk.
  6. Nagy pogácsaszaggatót fogunk (vagy én pl. a legszélesebb szájú poharamat fogom), lisztbe mártjuk, és köröket szaggatunk a tésztából. Kb. fánk méretű körökre van szükségünk.
  7. Ezután megtöltjükőket. A kör egyik felére helyezzüka tölteléket, pl. lekvárt, és ráhajtjuka másik oldalát, tehát félbehajtjuk. A széleit pedig az ujjunkkalösszenyomkodjuk, összecsipkedjük.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket legalább 1 cm távolságra egymástól.
  9. Betesszüka forró sütőbe, és aranybarnára sütjük. Kb. 15-20 perc kell neki.
  10. Ha megsült, akkor még forrón belehempergetjük a sütiketa vaníliás porcukorba, hogy ráragadjon mindenhol.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13207
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Ajánló

Tipp: Mivel sokszor kell ezt a sütit sütnöm, így nekem mindig van már kész vaníliás porcukrom, amit igazi vaníliarúddal készítek. Peszre így sokkal finomabb, tehát, ha ízlik a családnak, akkor érdemes előre elkészíteni nagyobb mennyiséget a vaníliarúddal. Gesztenyemasszával is tölthetjük, vagy cukros tejben főtt dióval, akár mákkal is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyimtól tanultam ezt a receptet, aki pedig az ő nagyijától, tehát már van vagy 100 éves a recept! Omlós, puha, kiadós és nagyon sokáig eláll, mert zsírral készül. Remélem, nektek is ízleni fog!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?