Omlós epres lepény recept

Omlós epres lepény
Omlós epres lepény
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a sütinek pofon egyszerű az elkészítése, nemcsak eperrel, hanem akár málnával, szederrel, áfonyával is finom lehet. De ha még gyorsabban szeretnénk elkészíteni, csak kapjuk elő a spájzból a kedvenc házi lekvárunkat, és azzal töltsük meg a süteményt. 

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

reszelt epres, epres pite
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba tekerve a mélyhűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  2. A tészta felét sütőpapírral bélelt kb. 25x25 cm-es tepsibe (nagy lyukú reszelőn) reszeljük, rásimítjuk a lekvárt, és a megmaradt tésztát ráreszeljük.
  3. 180 °C-os sütőben kb. 25 percig sütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.

Töltelék

  1. Az epret kicsumázzuk, és apróra összevágjuk, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét, és sűrű, lekvár állagúra összefőzzük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 587
elküldve: 7
receptkönyvben: 298
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
108 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

etterke44
etterke44 Thu, 2016-06-09 10:12

Köszönöm a receptet,nagyon nagyon finom süti.Az egész családom odavolt érte.Tejfehérje allergia miatt kókuszzsírral és zabtejjel készítettem,így is tökéletes lett:)

888