r
Nosalty Logó

Olaszos marharagu JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Olaszos marharagu JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3370.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1640.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4512 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6836 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a paradicsomos szószt készítjük elő. Egy kisebb lábasba kiöntjük a sűrített paradicsomot, beleszórjuk a fűszereket, sót, borsot ízlés szerint, belenyomjuk a fokhagymákat, jó összekeverjük, majd 3 és fél dl vizet öntünk hozzá, összekeverjük, félre tesszük.
  2. A hagymát készítjük elő. A négy vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, nagyobb darabokra feldaraboljuk - először mindet félbevágjuk, majd a fél hagymákat vastag szeletekre vágjuk, félretesszük. (Nem kell kicsire vagdosni!)
  3. Most jöhet a hús előkészítése. A húst megmossuk, esetleges hártyáitól megtisztítjuk, s úgy daraboljuk fel - szálirányra merőlegesen -, hogy kb. 3-5 mm vastagságú, kb. 3x3 cm-es „lapokra” szeleteljük (ez csak irány, hogy mégis, milyen nagyságúaknak kell lenniük, ettől úgyis lesz kisebb, nagyobb szelet is, hiszen nem lehet pontosan így felszeletelni, még lehet háromszögletű is, ahogyan a hús majd adja magát), egy tálkába rakjuk a szeletkéket, kevés sót szórunk rá, s kezünkkel jól összekeverjük a sóval.
  4. Ezután - egy kicsit magasabb falú, lehetőleg teflon serpenyőben - az olajat felhevítjük, s a hússzeleteket mindkét oldalukon kissé megpirítjuk, kiszedjük egy tálkába, félretesszük - ezt több részletben tudjuk elvégezni, amíg el nem fogynak.
  5. A megmaradt zsiradékra öntjük az előkészített hagymát, enyhén sózzuk, s lefedve üvegesre pároljuk (nem pirítjuk!!!). Ha kész, levesszük a tűzről.
  6. A "részletek" összeállítása: Egy magas falú jénai (fedeles) tálba öntjük az üvegesre párolt hagymát levével együtt, erre rászórjuk egyenletesen a kisült hús szeletkéket, végül ráöntjük a paradicsomos szószt. Nem keverjük össze!!!! Lefedjük, betesszük a sütőbe, s 150 fokon, alsó-felső állásban, lassan 2-2 és fél óráig sütjük. Másfél óra elteltével nézzük meg, mennyire puhult meg a hús, s enyhén kavarjuk meg az egészet. Ha kész, kivesszük, állni hagyjuk lefedve.
  7. A kész ragut spagettire szedve tálaljuk - de előtte még egyszer jól összekeverjük a ragut!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3817
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 27.

Ajánló

A marhahús miatt - főleg - hosszú az elkészítési idő (több idő kell a puhulásához), de megéri, hisz' nagyon finom étek, akár ünnepi alkalmakkor is remek fogás lehet, persze, ha biztosak vagyunk benne, hogy az asztaltársaság minden tagja szereti a marhahúst s ezt az ízesítést! :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A marhahús kedvelőinek ajánlom! Mi nem szeretjük a marhahúst, de ezt az egyetlen ételt imádjuk, s itt ki is fújt a marhahúsbevitelünk! :) Ez viszont nagyon nyerő nálunk, sokszor készítem.....talán, mert finom! :) - Tudom, rengeteg finom étel készül ebből a húsféléből, de ez van! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek