r
Nosalty Logó

Olaszos gombás-csirkemájas csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Olaszos gombás-csirkemájas csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1261 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 7566 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 152 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2407.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2868 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2845 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    6058 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1261 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    440.7 g

Zsír

  • Összesen
    512.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    2835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14443.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    641 mg
  • Kálcium
    1727 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    864 mg
  • Foszfor
    5735 mg
  • Nátrium
    5355 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    3118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17208 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    684 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    178 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3394 micro
  • Kolin:
    2093 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17069 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    1580 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    36348 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 7566 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    730 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A burgonyát héjában feltesszük főni sós vízben.
  2. A sütőzacskóba minden belevalót, ami a húshoz kell, beletesszük, átforgatjuk, hogy az ízek összekeveredjenek.
  3. A zacskót lezárjuk, a tetején 4-5 lyukat szúrunk, tepsibe téve átpároljuk.
  4. Ha a burgonya megfőtt, a vizet leöntjük róla, és hagyjuk hűlni. Majd megpucoljuk, felkockázzuk, és bő olajban átsütjük, hogy kissé ropogós legyen.
  5. A burgonyát az olaszos fűszerezésú hússal és reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8,
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6275
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

Egy jó pohár finom bor illik mellé. Sok reszelt sajttal ajánlom. Aki akarja, sütheti pirosabbra, ropogósabbra a burgonyát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos gombás-csirkemájas csirkemell
Éva-Anyóca 350 recept

Az olasz az olasz. A paradicsomszósz mindig a kedvenc olasz fűszerekkel párosul, de most hiába a sajt, nem tésztával tálaltam, hanem az átpirított burgonyakockákkal. Érdekes ízkombináció jött ki. Szerintem érdemes volt kísérletezni. Mindenesetre, a tálon lévő étel elfogyott, és azt a megjegyzést hallva, hogy "na ,ezt nem is gondoltam, hogy együtt ilyen finom lehet", úgy gondolom, nem lőttem mellé.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek