r
Nosalty Logó

Olaszos csirkés ciabatta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
AlbiGasztro
Olaszos csirkés ciabatta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ciabattához

A csirkéhez

Összesen 683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ciabattához

A csirkéhez

Összesen 2732 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ciabattához

A csirkéhez

Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2578.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10314.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    7260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2732 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A ciabattához

  1. A ciabatta-hoz futtassuk fel az élesztőt langyos vízben, majd a liszttel, sóval dagasszuk ragacsos tésztává.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 15-18 órán át (igen, tényleg annyi ideig…).
  3. A megkelt tésztát alaposan meglisztezett deszkára öntjük, majd hosszúkásra formázzuk. Belisztezett keverőlapáttal zsemle méretűre szaggatjuk.
  4. A kiszaggatott ciabatta-t óvatosan tegyük át sütőpapírral bélelt, kilisztezett tepsibe. Ameddig ezzel elkészülünk, a sütőt melegítsük elő 180°C-ra, és tegyünk bele egy vízzel teli edényt. Süssük a zsemléket 20 percig.
  5. Amíg a zsemle sül, készítsük elő a húst. A két darab csirkemellet válasszuk ketté, majd vágjuk félbe mindegyeiket, így 8 szelet húst kapunk. Dörzsöljük be az olajjal. A zsemlemorzsát keverjük össze a parmezánnal, és forgassuk meg benne a csirkemell szeleteket. Tegyük ezt is sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 20 perc alatt ropogósra. Ezután tépkedjük a húsok tetejére a mozzarellát, majd tegyük vissza, amíg a sajt megolvad.
  6. A tálaláshoz vágjuk félbe a ciabatta-t, halmozzunk bele salátát, paradicsomot (én meggrilleztem egy kis bazsalikommal), tegyük a tetejére a húst, és kenjük meg a pestoval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 595
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 30568
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
AlbiGasztro 8 recept

A GoodFood ételfotó pályázatára készítettük, de sajnos nem kerültünk a nyertesek közé. De legalább ettünk egy jót. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek