r
Nosalty Logó

Olasz tejszínes tésztás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Olasz tejszínes tésztás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 770 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3081 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 770 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7288.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    3311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 3081 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk csíkokra vagy kockákra a csirkemellet, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tegyük fel a vizet forrni a tésztának.
  2. Az olaj felén egy széles serpenyőben pirítsuk meg a csirkemellcsíkokat, amíg át nem sülnek, ez kb. 10 perc. Ha kész, vegyük ki, és tegyük félre.
  3. A maradék olajon pároljuk meg üvegesre az apróra vágott hagymát 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát. Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózzuk meg, tegyük bele, és főzzük meg a tésztát. Öntsük fel a hagymát a fehérborral, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Hagyjuk főni, amíg a bor a felére be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc.
  4. Vegyük le a tűzről a szószt, adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt, valamint az átsült csirkehúst. Tegyük vissza takaréklángra, keverjük el, és hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon és besűrítse a szószt, ez nem több, mint 1-2 perc. Ízlés szerint friss petrezselyemmel ízesítsük.
  5. Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, és őrizzünk meg egy keveset a főzővizéből. Öntsük a tésztát a szószra, lazán keverjük össze. Ha túl sűrű, akkor öntsük fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 26929
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz tejszínes tésztás csirke
Zsuzsamama56 321 recept

Egy pohár hideg fehérborral kiváló (bár nem éppen könnyed) hétköznapi vacsora, de bármilyen hétvégi ebéden is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek