Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz sertéstekercs

Olasz sertéstekercs
Olasz sertéstekercs
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mártást ízesíthetjük chili paprikával is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A paradicsomot vékony csíkokra, az olajbogyót vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A hússzeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, a pestoval vékonyan megkenjük. Mindegyikre majd egy-egy sonkaszeletet helyezünk, majd elosztjuk rá a paradicsomot és az olívabogyót. A szeleteket a keskenyebb oldalról feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
  3. A tekercseket a forró olajban, körben barnára sütjük, majd kivesszük. A pecsenyezsírhoz adjuk a hagymát és a szalonnát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig pirítjuk, majd a vörösborral felöntjük.
  4. Hozzáadjuk a levest és a darabos paradicsomot. Sóval, borssal, cukorral és fűszerkeverékkel fűszerezzük.
  5. Az elősütött tekercseket a mártásba helyezzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 60 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 15 percre vegyük le a fedőt, és úgy főzzük tovább.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 60 730
elküldve: 15
receptkönyvben: 676
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéshúsos tekercs, sonkás sertéstekercs paradicsomos szaftban, sonkával töltött sertéshús paradicsomszószban

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-07-13 02:53

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.07.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2017-07-13 09:36

K. Anna!
Ezt jól megmagyarázta!
Tegnap egészen éjjel - este 22 óráig első helyen állt - második napja - a receptem, ezután gyorsultak fel az események! :))))
DE! Hogy állhat ott, ahogyan írja, a többiek pedig maradtak a nézettségi sorrendnél???!!!!! Ez nem úgy szokott működni, ahogyan írja!!!!!

Üdvözlettel: Walaky

libaláb
libaláb Sun, 2017-01-22 23:07

Gondoltam, hogy finom lesz, de azt nem, hogy ennyire... elsöprő sikert arattam vele, nekem is nagyon ízlett. Kisebb malőr miatt (figyemetlenül állítottam be a sütőt) a teteje enyhén odakapott, ezt elkendőzendő mozzarellát olvasztottam a tetejére a kikapcsolt, de még forró sütőben, nem ártott neki, sőt... köszönöm a receptet, tökéletes.

Zsódia
Zsódia / Zsódia Mon, 2016-11-28 21:58

Ki próbáltam a receptet és nagyon finom lett! Isteni izvilaga van! Nekem pulykamell is illene a receptbe, serteshus helyett.

Praline
Praline Wed, 2016-11-16 11:00

Egyszerűen rajongok a mediterrán kajákért, hétvégén ki is próbálom.

511
sertéshús 200 g
pesto 3 teáskanál
pármai sonka 30 g
szárított paradicsom 2 db
zöld olajbogyó 6 db
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
kolozsvári szalonna 50 g
sűrített paradicsom 10 g
vörösbor 50 ml
konzerv paradicsom 200 g
zöldség alaplé 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint