r
Nosalty Logó

Olasz lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dsulacska
Olasz lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Paradicsomos szósz

Besamel

Lasagne

Összesen 994 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Paradicsomos szósz

Besamel

Lasagne

Összesen 3973 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Paradicsomos szósz

Besamel

Lasagne

Összesen 144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2787.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1366 micro
  • β-karotin
    3727 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18656 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 994 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    225.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11150.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    2652 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    2896 mg
  • Nátrium
    4757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    857 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    5463 micro
  • β-karotin
    14910 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    74623 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 3973 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2731 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Paradicsomos szósz

Besamel

Lasagne

Elkészítés

Paradicsomos szósz

  1. Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát. (Ajánlom az olívaolajat, egyéb olaj használatánál a végeredmény zsírosabb lett, mely levont a lasagne ízvilágából.)
  2. Hozzáadjuk a húst, sózzuk és borsozzuk. Amint a hús szép színt kap és már nem áll össze, folyamatosan adagoljuk hozzá a lereszelt répát és a meghámozott, felaprított paradicsomot.
  3. Hagyjuk kicsit egybefőni, majd hozzáöntjük a paradicsomszószt. Megszórjuk bazsalikommal, oregánóval. Hozzáadjuk a fokhagymát, és fedő alatt alacsony lángon főzzük kb. 20-30 percen keresztül.

Besamel

  1. Rántást készítünk a vajból és a lisztből.
  2. Alacsony lángon felöntjük a tejjel, és folyamatosan keverjük a mártást, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Szerecsendióval is meg lehet hinteni (én nem szoktam).
  4. Amint elég sűrű a mártás, kikapcsoljuk a tűzhelyet, és belekeverjük a parmezán sajtot. (Ajánlom a parmezán sajt használatát, egyéb sajtok meleg állapotban nagyon nyúlnak, és sokkal nehezebb velük dolgozni, illetve az étel ízén is megmutatkozik a különbség.)

Lasagne

  1. Egy kivajazott tűzálló edényben a következő sorrendben rétegeket képezünk: 1.paradicsom szósz 2.besamel 3.lasagne tészta
  2. Kb. 3-4 szer ezt megismételjük, azzal a különbséggel, hogy a legfelső réteg a besamel mártás lesz.
  3. 180-200 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 45 perc keresztül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 294
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4530
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 10.

Ajánló

Forrón nehezen szeletelhető, ezért érdemesebb előre elkészíteni. Kb. 2-3 óra elteltével, már könnyedén szeletelhetjük, és összeáll (nem folyik szét a tányéron:) ).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dsulacska 2 recept

Egy munkatársnőmtől kaptam a receptet, amint kipróbáltam, ez lett a kedvenc lasagne receptem. Kicsit sok vele a munka, de megéri, az eredmény magáért beszél.

Hozzávalók

Paradicsomos szósz

Besamel

Lasagne

Címlapról ajánljuk

További cikkek