Olasz húsgombócleves recept

Olasz húsgombócleves
Olasz húsgombócleves
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet, hogy más is ismeri ezt a receptet olasz esküvői leves néven. Utánanéztem és a wikipedia szerint semmi köze hozzá, csak rosszul lett lefordítva. Arra gondoltak ugyanis, hogy a zöldfélék (az én esetemben spenót) jól illenek össze a húsokkal. Ennek az ételnek is sok változata létezik, nekem ez volt szimpatikus.

hozzávalók / 8 adag

A húsgombóchoz

A leveshez

ajánlat

Tálaláskor szórhatunk rá még parmezán sajtot.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos tésztaleves húsgombóccal, húsgombócleves tarhonyával meg spenóttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsgombóc hozzávalóit jól összegyúrjuk, kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle.
  2. A húslevest a fűszerekkel felrakjuk főni, ha vízzel készítjük, ízlés szerint sózzuk. Amikor forr, belerakjuk a gombócokat, majd a spenótot, végül a tarhonyát. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul.
  3. Közben a tojást elkeverjük a 3 ek sajttal, 1-2 merőkanál forró levessel felengedjük, és szintén elkeverjük.
  4. Amikor a leves kész, a tűzről lehúzva állandó keverés mellett beleöntjük a tojásos masszát.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 667
elküldve: 6
receptkönyvben: 285
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
684 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2014-05-05 19:17

Annyira guszta, de megennék egy tányérral, most nagyon jól is esne, 3 napos elég durva, erős lehűlés után, a lakásban is zima ( hideg!!! ) van, a fűtés kikapcsolva, a levegő átvette a kinti lehültet, ( előtte micsoda 25 fokos nyár eleji csodás meleg nyár elő volt :) , most meg brrr.....szóval nagyon örülnék neki, testet,lelket, igazán melengető leves. :) mentés. :)
Éva-Anyóca

witch
witch / witch h, 2014-05-05 22:39

Orulok, hogy tetszik! :o) Hat, igen, amikor huvos van, jolesik egy tanyer forro leves. Nalunk mindennap van valamilyen, mert nehany eve, nagyon leveses lettem. Tegnap az uram felajanlotta, hogy foz halaszlevet es milyen jol jott most, mert nalunk is hideg van, ejszakara fagyot mondanak. Szoval, jo kis forro, csipos halaszlevet kanalazgatva melegitjuk szegeny oreg testunket, hehe. :o)
L♥ve, Aniko

Mab
Mab szo, 2013-01-19 20:50

Ilyet mar ettem,az egyik kedvenc levesem,most el is keszithetem,koszonom!

321