Olasz almás pite recept

Olasz almás pite
Olasz almás pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet olvastam valahol az interneten, és régebben meg is sütöttem. Aztán feledésbe merült. Almás süteményre vágytunk, de nem emlékeztem a receptre pontosan, csak arra, hogy finom volt. Érzés  után újrapróbálkoztam, és ez is finom lett. Lehet hogy az alma az oka..?

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ebéd utánra, uzsonnára és csak úgy, ha megkívánjuk.

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás sütemény, almás kevert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót előkészítünk, hogy szobahőmérsékletű legyen. Kimérjük a száraz hozzávalókat és elkeverjük. Az almák közepét kivágjuk, és 2 db-ot kockákra darabolunk. Én nem szoktam hámozni, de lehet. A másik két almát vékonyabb cikkekre szeleteljük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A puha vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A sütőporos lisztet és az ízesítőket is belekeverjük apránként a tojásos keverékbe. Óvatosan hozzáadagoljuk a tejet is. Könnyű, inkább folyós tésztát kell kapnunk. Beleforgatjuk az almakockákat. Én a cukor helyett eritritet használtam.
  3. Sütőpapiros formába simítjuk, és a tetejét kirakjuk a szeletelt almával csinosan. Megszórjuk kristálycukorral és egy csipet fahéjjal. Mehet a sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  4. A még meleg süteményt átkenjük 1 ek. vízzel összemelegített 1 ek. baracklekvárral. Ettől szép fényes lesz. Aki nem szereti, az megszórhatja porcukorral is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 7 217
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kati Mami

Mióta szakács: 2016.03.21.
15 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

481