r
Nosalty Logó

Olajos hal házilag

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
csakegygourmet
Olajos hal házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 3334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    347.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 3334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat minimum 2 napig sóban tegyük el úgy, hogy a belsejébe is jusson, majd felhasználás előtti este kimossuk, és tiszta vízbe téve egy éjszakán át áztassuk, majd reggel cseréljük le a vizet. (Akár egy évig is állhat a sóban, ha lassan gyűlik össze a kifogott hal, ilyenkor csak le kell az elején a képződő levet önteni.)
  2. Egy vastag aljú edénybe rendezzük a halakat, és közéjük szórjuk a fűszereket. (A fűszereknél inkább az arányok betartása a fontos. Gézbe téve a fűszereket, nem jön át annyira a íz!)
  3. Felöntjük a folyadékkal úgy, hogy pont ellepje a halakat. (A mennyiség edény/hal méretétől függően változik. A lényeg, hogy az összetevőkből 1/3-1/3 legyen.)
  4. Fedő alatt kis lángon, gyöngyözve főzzük, időnként megrázogatva 5-6 órán át (amíg el nem fő a víz).
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 39431
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olajos hal házilag
csakegygourmet 68 recept

A horgászat szerintem egy rém unalmas dolog, kivéve!, ha snecizni megyünk. Ilyenkor nem hagytam ott édesapámat, hogy madarakat lessek, hanem én is beszálltam a zsákmányszerzésbe, és a nap végén együtt pucoltuk meg a halakat. Kellemes emlékek. :) A receptet egy horgászás során szerezte édesapám egy idős horgászembertől. :) Ha valaki nem horgászik/nincs szomszéd horgászbácsi, akkor el lehet készíteni megfelelő méretű halfiléből is (ekkor bőrével lefele helyezzük az edényben). Kis hal alatt értek: bodorkát, vörösszárnyút, küszt, de semmiképpen sem kárászt, mert azt akármeddig főzi az ember, nem puhul meg a szálkája.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!