Olajbogyóval töltött húsgombóc recept

Olajbogyóval töltött húsgombóc
Olajbogyóval töltött húsgombóc
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártunk, és ezzel leptük meg őket. Nem csak vendégváró falatkának való, hanem önálló ételként is megállja a helyét bármilyen körettel.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db zsemle
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 18 db zöld olajbogyó (kb.)
  • ízlés szerint
  • 5 csipet fekete bors (őrölt)
  • 10 dkg finomliszt (panírozáshoz)

Sütőzsiradék

ajánlat

A sóval óvatosan bánjunk, mert az olajbogyó nagyon sós. Minél kisebb gombócokat készítünk, annál több olajbogyóra lesz szükség.

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírtgolyók, fasírt olajbogyóval töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk. A hagymát nagyon apróra összevágjuk. Egy tálba tesszük a darált húst, és hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojást, a hagymát, a zsemlét, majd a kakukkfüvet. Ezután jól összedolgozzuk. Egy fél órára hűtőbe tesszük a masszát, hogy alaposan összeérjenek az ízek.
  2. Az olajbogyót kivesszük a levéből, és jól lecsepegtetjük. A húsos masszából kis golyócskákat készítünk, melynek közepébe egy-egy szem olajbogyót teszünk.
  3. A húsgombócokat meghempergetjük lisztben, majd bő, forró olajban, szép ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és langyosan kínáljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 415
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
302 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2017-12-30 11:21

Kedves Szerkesztők!
Köszönöm szépen a receptem kiemelését. Kívánok Nektek boldog új évet és további jó munkát, egészséget, türelmet a weblap üzemeltetéséhez!
Andi

592