Olajbogyós grissini recept

Olajbogyós grissini
Olajbogyós grissini
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kívül ropogós, illatos és puha házi grissinim nagy kedvencünk társasozós, filmezős, beszélgetős estéken. Tavasszal medvehagymával készítem, de a nyár beköszöntével az olajbogyós a sláger. Fokhagymás tejfölös vagy bazsalikomos paradicsomos mártogatóssal szoktam kínálni, egy pohár zamatos Irsai Olivér mellé.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Előételnek, nasinak, társaságban, magányosan, strandra, kártyázáshoz mindenféle mókázáshoz. Ezzel a könnyű olajbogyós varázspálcával könnyen elvarázsolhatod a barátokat ;)

receptjellemzők

alkalom: farsang, Halloween, húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Grissini, olívás grissini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, a közepére kis krátert mélyítünk. Feldaraboljuk a kimagozott olajbogyót. (Én három marékkal tettem bele, de ízlés szerint lehet többet/kevesebbet is tenni, esetleg szárított paradicsommal turbózni.)
  2. Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és vigyázva, körkörös mozdulatokkal melegítjük úgy, hogy kézzel még megfogható legyen a lábas alja. Ha felolvadt az élesztő, a liszt közepébe csurgatjuk, majd pici liszttel befedjük.
  3. Az olajat körbelocsoljuk a liszten, majd a langyos vizet is hasonló módon hozzáadjuk. Sóval, oregánóval megszórjuk, majd puha, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  4. Végül a tésztához adjuk az összedarabolt olajbogyót. (Esetleg még egy kis liszttel meghintjük, hogyha a bogyó leve nem csepegett le teljesen, és emiatt nedves lett a tészta). Konyharuhával lefedve meleg helyen kelesztjük 20-25 percig.
  5. Ha a tészta megkelt, a sütőt bekapcsoljuk 200 °C-ra, és kiolajozunk egy lapos tepsit. A tésztát óvatosan fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk úgy hogy a keletkezett buborékok lehetőleg ne pukkadjanak ki. A közepén hosszában elvágjuk, majd függőlegesen felcsíkozzuk kb. 1,5-2 cm-es csíkokra. A kis csíkokat először félbehajtjuk, majd két kézzel hengergetjük az asztalon, mint a gyurma kígyót az oviban. :) Ha jó a tészta, akkor nagyon rugalmas, ezért nehezen maradnak a helyükön a tepsiben, többször meg kell húzogatni őket, hogy nyugton maradjanak. Lehet őket csavarni is, akkor is nagyon guszta lesz. Végül még megkenjük őket vékonyan olajjal, és mehetnek a sütőbe. Kb. 10-12 perc alatt szépen megsülnek, érdemes nézegetni időnként, mert vastagságtól is függ a sütési idő.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 595
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ledebaba

Mióta szakács: 2017.04.09.
2 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

533