r
Nosalty Logó

Olajbogyós grissini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ledebaba
Olajbogyós grissini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5333.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    3913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 3204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, a közepére kis krátert mélyítünk. Feldaraboljuk a kimagozott olajbogyót. (Én három marékkal tettem bele, de ízlés szerint lehet többet/kevesebbet is tenni, esetleg szárított paradicsommal turbózni.)
  2. Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és vigyázva, körkörös mozdulatokkal melegítjük úgy, hogy kézzel még megfogható legyen a lábas alja. Ha felolvadt az élesztő, a liszt közepébe csurgatjuk, majd pici liszttel befedjük.
  3. Az olajat körbelocsoljuk a liszten, majd a langyos vizet is hasonló módon hozzáadjuk. Sóval, oregánóval megszórjuk, majd puha, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  4. Végül a tésztához adjuk az összedarabolt olajbogyót. (Esetleg még egy kis liszttel meghintjük, hogyha a bogyó leve nem csepegett le teljesen, és emiatt nedves lett a tészta). Konyharuhával lefedve meleg helyen kelesztjük 20-25 percig.
  5. Ha a tészta megkelt, a sütőt bekapcsoljuk 200 °C-ra, és kiolajozunk egy lapos tepsit. A tésztát óvatosan fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk úgy hogy a keletkezett buborékok lehetőleg ne pukkadjanak ki. A közepén hosszában elvágjuk, majd függőlegesen felcsíkozzuk kb. 1,5-2 cm-es csíkokra. A kis csíkokat először félbehajtjuk, majd két kézzel hengergetjük az asztalon, mint a gyurma kígyót az oviban. :) Ha jó a tészta, akkor nagyon rugalmas, ezért nehezen maradnak a helyükön a tepsiben, többször meg kell húzogatni őket, hogy nyugton maradjanak. Lehet őket csavarni is, akkor is nagyon guszta lesz. Végül még megkenjük őket vékonyan olajjal, és mehetnek a sütőbe. Kb. 10-12 perc alatt szépen megsülnek, érdemes nézegetni időnként, mert vastagságtól is függ a sütési idő.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3153
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 27.

Ajánló

Előételnek, nasinak, társaságban, magányosan, strandra, kártyázáshoz mindenféle mókázáshoz. Ezzel a könnyű olajbogyós varázspálcával könnyen elvarázsolhatod a barátokat ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olajbogyós grissini
Ledebaba 1 recept

A kívül ropogós, illatos és puha házi grissinim nagy kedvencünk társasozós, filmezős, beszélgetős estéken. Tavasszal medvehagymával készítem, de a nyár beköszöntével az olajbogyós a sláger. Fokhagymás tejfölös vagy bazsalikomos paradicsomos mártogatóssal szoktam kínálni, egy pohár zamatos Irsai Olivér mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek