r
Nosalty Logó

Olajbogyós bejgli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Olajbogyós bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (4 bejglihez)

A töltelékhez

Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (4 bejglihez)

A töltelékhez

Összesen 5889 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (4 bejglihez)

A töltelékhez

Összesen 240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    268.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8933.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    5312 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2073 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5091 micro
Összesen 5889 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához (4 bejglihez)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához (4 bejglihez)

  1. A lisztet megszitáljuk, hozzákeverjük az élesztőt, a sót, az olajat és annyi langyos vizet, amivel puha kelt tésztát gyúrunk.
  2. Langyos helyen kelesztjük, kb. 35-40 perc.
  3. A tésztát négyfelé osztjuk, és négyzetekre (bejgli alakúra) nyújtjuk.

A töltelékhez

  1. Az olajbogyót, a friss vágott kaprot és az apróra vágott újhagymát, borsot pár kanál olívaolajjal összekeverjük, majd a tésztákra egyenlő arányban elosztjuk.
  2. A végénél behajtva (hogy a töltelék ne csússzon ki) felgöngyöljük a tésztákat.
  3. Az oldalait kicsit megszurkáljuk villával, friss narancslével megkenjük kétszer (az első kenés után hagyjuk pár percet száradni), majd megszórjuk szezámmaggal. Kicsit hagyjuk még kelni, kb. 5-10 percig.
  4. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, majd előmelegített sütőben 180 C fokon sütjük, kb. 25 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gaztepsi
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 488
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Ajánló

Görög recept, a tésztája kiváló, nagyon finom, puha, bármivel tölthető, én még pizzának is ezt használom... Persze, nálunk még az olívabogyót is olívabogyóval eszik... :) A legjobb hozzá a kalamatai, minden esetre fekete olajbogyót használjatok... a zöld nem olyan jó hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Nagyon szeretjük... partikon gyorsan eltűnik a tálról, jól csúszik rá a bor, sör... Délutánonként csak kávéhoz...

Hozzávalók

A tésztához (4 bejglihez)

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!