Oláh palacsinta recept

1 adag
881
kcal
Oláh palacsinta
Oláh palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy méhkeréki idős nénitől hallottam erről a receptről. Tanulmányaimban, és otthonomban is sikereket értem el vele. Aki csak megkóstolta, oda volt érte.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta kelt tésztából, kelt tésztájú palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, míg többszörösére nem nő.
  2. A felsorolt hozzávalókat egy tálba tesszük.
  3. A lisztet a tojással, a margarinnal és annyi tejjel, amennyit a gyúráskor felvesz, alaposan összedolgozzuk addig, amíg lágy állagú tésztánk nem lesz. A tésztát letakarva kelni hagyjuk. (1 óra)
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kissé hosszúkásra formáljuk, majd másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket egyenként hosszúkásra sodorjuk, majd csavarunk rajta néhányat. Aztán csiga kinézetűre feltekerjük.
  5. Utána ismét pihenni hagyjuk a tésztát rövid időre. (10 perc)
  6. Pihentetés után nyújtófával kicsit megnyújtjuk kerekre, és olajjal lekenjük a felületét. Az így kapott tésztára tetszés szerinti tölteléket helyezünk. (Mi juhtúrót, azaz brindzát használtunk. Egyéb töltelékek: dinsztelt káposzta, kapros juhtúró stb.)
  7. A tészta széleit összecsípve kis batyut formálunk belőle. Ezután nyújtófával szabályos kerekre és laposra nyújtjuk az így kapott töltelékes tésztát.
  8. Következik a sütés: kevés, ám de forró zsiradékon egyesével mindkét oldalát megsütjük, míg világos barna nem lesz.
 
 
 
 

 

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 901
elküldve: 3
receptkönyben: 94
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bugosgizi

Mióta szakács: 2011.05.09.
2 recept

Hozzászólások (1)

muzsikus
muzsikusv, 2014-10-05 15:21

Gyermekkoromban(ami már nagyon régen volt) a nagymamám sütött ilyet nekem...hihetetlen finom volt,még mostanában is szoktam emlegetni,hogy azóta se ettem olyan finomat,,,ki fogom próbálni ezt a receptet

Legfrissebb cikkek

Babapiskótás sütik minden alkalomra
Babapiskótás sütik minden alkalomra
Mindig jó, ha a kamrában ott lapul egy-egy zacskó babapiskóta, mert a segítségével bármikor összeüthetünk egy gyors desszertet.
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
881