Oláh palacsinta recept

Oláh palacsinta
Oláh palacsinta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy méhkeréki idős nénitől hallottam erről a receptről. Tanulmányaimban, és otthonomban is sikereket értem el vele. Aki csak megkóstolta, oda volt érte.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta kelt tésztából, kelt tésztájú palacsinta

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, míg többszörösére nem nő.
  2. A felsorolt hozzávalókat egy tálba tesszük.
  3. A lisztet a tojással, a margarinnal és annyi tejjel, amennyit a gyúráskor felvesz, alaposan összedolgozzuk addig, amíg lágy állagú tésztánk nem lesz. A tésztát letakarva kelni hagyjuk. (1 óra)
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kissé hosszúkásra formáljuk, majd másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket egyenként hosszúkásra sodorjuk, majd csavarunk rajta néhányat. Aztán csiga kinézetűre feltekerjük.
  5. Utána ismét pihenni hagyjuk a tésztát rövid időre. (10 perc)
  6. Pihentetés után nyújtófával kicsit megnyújtjuk kerekre, és olajjal lekenjük a felületét. Az így kapott tésztára tetszés szerinti tölteléket helyezünk. (Mi juhtúrót, azaz brindzát használtunk. Egyéb töltelékek: dinsztelt káposzta, kapros juhtúró stb.)
  7. A tészta széleit összecsípve kis batyut formálunk belőle. Ezután nyújtófával szabályos kerekre és laposra nyújtjuk az így kapott töltelékes tésztát.
  8. Következik a sütés: kevés, ám de forró zsiradékon egyesével mindkét oldalát megsütjük, míg világos barna nem lesz.
 
 
 
 

 

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 149
elküldve: 3
receptkönyben: 91
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bugosgizi

Mióta szakács: 2011.05.09.
2 recept

Legfrissebb cikkek

Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
A tésztaételek felérnek számomra az álométkekkel! Az orsó olcsó, a csiga gyors, a lúdgége pedig vegetáriánus – ezért imádom annyira a húsmentes pasztákat.
881