Oláh palacsinta recept

1 adag
880
kcal
Oláh palacsinta
Oláh palacsinta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy méhkeréki idős nénitől hallottam erről a receptről. Tanulmányaimban, és otthonomban is sikereket értem el vele. Aki csak megkóstolta, oda volt érte.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta kelt tésztából, kelt tésztájú palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, míg többszörösére nem nő.
  2. A felsorolt hozzávalókat egy tálba tesszük.
  3. A lisztet a tojással, a margarinnal és annyi tejjel, amennyit a gyúráskor felvesz, alaposan összedolgozzuk addig, amíg lágy állagú tésztánk nem lesz. A tésztát letakarva kelni hagyjuk. (1 óra)
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kissé hosszúkásra formáljuk, majd másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket egyenként hosszúkásra sodorjuk, majd csavarunk rajta néhányat. Aztán csiga kinézetűre feltekerjük.
  5. Utána ismét pihenni hagyjuk a tésztát rövid időre. (10 perc)
  6. Pihentetés után nyújtófával kicsit megnyújtjuk kerekre, és olajjal lekenjük a felületét. Az így kapott tésztára tetszés szerinti tölteléket helyezünk. (Mi juhtúrót, azaz brindzát használtunk. Egyéb töltelékek: dinsztelt káposzta, kapros juhtúró stb.)
  7. A tészta széleit összecsípve kis batyut formálunk belőle. Ezután nyújtófával szabályos kerekre és laposra nyújtjuk az így kapott töltelékes tésztát.
  8. Következik a sütés: kevés, ám de forró zsiradékon egyesével mindkét oldalát megsütjük, míg világos barna nem lesz.
 
 
 
 

 

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 591
elküldve: 3
receptkönyben: 93
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bugosgizi

Mióta szakács: 2011.05.09.
2 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
881