Nyári zöldbableves recept

Nyári zöldbableves
Nyári zöldbableves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldbablevest sokan sokféleképpen készítik. Van, aki pirospaprikával szereti, más rántással készíti, és a levesbetét is sokféle lehet. Nekem ez a könnyű, nyárias verzió a kedvencem.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

joghurtos zöldségleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot feltesszük annyi vízzel főni, amennyi kb. két ujjnyira ellepi.
  2. Sóval, borssal, fokhagymával, babérlevéllel és kaporral ízesítjük.
  3. Amikor a bab megpuhult, joghurtos-keményítős habarással sűrűsítjük, és egy pici ecetet is adunk hozzá, majd újraforrásig főzzük.
  4. Magában is isteni, de tálalhatunk hozzá főtt tojást, vagy főzhetünk bele galuskát is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 372
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
159 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

168