r
Nosalty Logó

Nutellás-mandarinos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Nutellás-mandarinos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A nutella krémhez

A mandarinos krémhez

A díszítéshez

Összesen 558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A nutella krémhez

A mandarinos krémhez

A díszítéshez

Összesen 5573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A nutella krémhez

A mandarinos krémhez

A díszítéshez

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    303 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    305 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5707.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1760 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2268 micro
  • α-karotin
    747 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    3034 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2277 micro
Összesen 5573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A nutella krémhez

A mandarinos krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat megolvasztjuk, és hozzákeverejük a nutellát.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük, és félrerakjuk.
  3. A sárgákat 4-5 ek vízzel és a cukorral habosra verjük, és hozzáadjuk a nutellás krémhez. Összedolgozzuk.
  4. A felvert tojásfehérjét rácsúsztatjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverve ráborítjuk, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  6. A mandarinos krémhez a mandarinokat megpucoljuk, leszedegetjük a fehér "hártyákat", és pürésítjük.
  7. Hozzáadjuk a joghurtot, cukrot, 2 cs vaníliás cukrot és az 1 tk narancsszörpöt.
  8. A zselatint a használati útmutató szerint elkészítjük, mikor picit hűlt, hozzáadjuk a mandarinos krémhez.
  9. Felverjük a tejszínt a 2 cs vaníliás cukorral, és óvatosan belekeverjük a krémbe, majd hűtőbe rakjuk, míg szilárdul annyit, hogy szépen kenhető, nem folyós állagú lesz.
  10. A nutellás krémhez a tejszínt felverjük a kétféle cukorral és a habfixálóval, majd hozzáadjuk a nutellát. Rövid időre hűtőbe rakjuk.
  11. A tésztát vízszintesen kétszer elvágjuk.
  12. Az alsó tortalapot megkenjük a nutellás krémmel, ráhelyezzük a 2 lapot, ezt megkenjük a mandarinos krémmel, befedjük a 3 lappal, és az egész tortát szépen bekenjük a megmaradt gyümölcsös krémmel.
  13. Tetejét pucolt mandarinokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6375
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutellás-mandarinos torta
Alkonyat 83 recept

Valami különleges tortát szerettem volna készíteni a születésnapomra. Sikerült, ez egy igazi mennyei manna. A rabjává váltunk ennek a desszertnek. Osztatlan sikert aratott a barátok és a szülők körében.

Hozzávalók

A tésztához

A nutella krémhez

A mandarinos krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek