Nutellás macaron recept

Nutellás macaron
Nutellás macaron
62 perc / előkészület: 50 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2 éve küzdök a macaroonnal. Sose sikerült, de én sose adtam fel. Gondoltam, adok neki egy legeslegutolsó esélyt (hányszor mondtam már ezt...), ezúttal kipróbálva az olasz-módi macaroont, ami cukorsziruppal készül. És ez a tuti!!!!!!!! Boldogság van:)

hozzávalók / 2 adag

A macaroonhoz

A töltelékhez

ajánlat

A tojásfehérjénél ne a 3 db legyen a mérvadó, hanem a 80 g, a cukorszirupnál pedig 35 g vizet mérjünk ki!

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellakrémes macaron, mascarponés macaron, mogyorókrémes macaron
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát ledaráljuk, és egy tálban elkeverjük a porcukorral, és átszitáljuk. Hozzácsurgatjuk a tojásfehérje felét (nem kell felverni habbá), és egy masszává dolgozzuk össze.
  2. A 10 dkg cukorból és a vízből szirupot főzünk: 110 fokosnak kell lennie, ha nincs cukorhőmérőnk, forrástól számított 4-5 percig főzzük.
  3. A tojásfehérje másik felét a 2,5 dkg cukorral félkemény habbá verjük, majd folyamatos verés mellett hozzácsurgatjuk a forró cukorszirupot. Addig verjük a habot, míg teljesen ki nem hűl (kb. 10 perc).
  4. A habhoz további keverés mellett hozzáadjuk a mandulamasszát, és simára dolgozzuk.
  5. Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kis korongokat nyomunk. Legalább 30-40 percig pihentessük szobahőmérsékleten. Ha már szilárd a teteje, nem ragad, kérge képződött, mehet a 150 fokos sütőbe 12-15 percre.
  6. Kihűlés után egy tortakenő késsel válasszuk le a papírról a macaronokat, és kettesével ragasszuk őket össze nutellával elkevert mascarponéval.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 69 332
elküldve: 19
receptkönyvben: 399
elkészítve: 19/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

giuditta25
Szofika / giuditta25 v, 2014-11-16 11:34

Szia,sima is jo,de szerintem a szilikonosrol konnyebb sutes utan leszedni oket,kevesbe valoszinu,hogy odaragad az alja!

mercike01
mercike01 szo, 2013-12-07 20:37

Egyáltalán nem jó ez a recept! Nem képződött talpa és nem is jött fel! Senki ne próbálja ki! Viszont a krém nagyon finom!

giuditta25
Szofika / giuditta25 szo, 2013-12-07 20:42

Kedves Mercike! Biztosan most probaltal eletedben eloszor macaront sutni,kulonben tudnad,hogy ez nem egy kokuszgolyo nehezsegi szintu sutemeny.Evek ota kiserletezek vele es ezen recept alapjan sikerult eloszor normalisan.Az h nem lett talpa es nem jott fel,nem a recept hibaja!Turelem,kitartas,egyszer biztosan neked is aikerul,a receptet meg nem kell szarnak beallitani!Udv: Szofika

mercike01
mercike01 szo, 2013-12-07 22:18

Nagyon tévedsz! Nem ez volt az első macaronom, sem a második! De mindegy

giuditta25
Szofika / giuditta25 v, 2013-12-08 03:05

Valóban mindegy, köszönöm a "kedves" visszajelzést és további sikereket kívánok Neked a konyhában! Üdvözlettel: Szofika

safinyuszi
safinyuszi v, 2013-12-01 14:39

Szia!
Darált mandula vagy mandulaliszt?Mindenhol a lisztet olvasom.Jó a darálék is amit a boltban veszek?

giuditta25
Szofika / giuditta25 v, 2013-12-01 14:45

Szia!A mandulaliszt is daralt mandula,a lenyeg,hogy minel finomabbra,aprobbra legyen orolve,hogy azt hazilag keszited vagy boltban veszed,teljesen mindegy!Udv:Szofika

1126