Nutella szelet recept

1 adag
1207
kcal
Nutella szelet
Nutella szelet
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki olvasta a Vanella szeletem receptjét, az tudhatja, hogy ott utaltam egy másik receptre, amelynek a tésztája jobban megtetszett. Nos, ez az a süti. A receptet a kolléganőmtől kaptam aki a szülinapján ezzel kedveskedett nekünk. Meg kell mondanom, nagyon finom ám rettentően tömény sütemény. Sokat még a kedves férjem sem tud egyszerre megenni belőle, ami nála meglepő. Nem baj, legalább marad egy kevés másnapra is:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás piskóta, kakaós piskótaszelet nutellás krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük.
  2. Következik a liszttel elkevert sütőpor és a kakaópor.
  3. Végül a tojások felvert habját is hozzáadagoljuk.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és kb. 20-25 percig sütjük 180 fokon.
  5. A tejszínt a Nutellával és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  6. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 504
elküldve: 7
receptkönyben: 714
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
17 recept

Hozzászólások (14)

fabine
fabinesze, 2012-10-24 12:33

Kedves viki! Az 1/8 liter az 1,25 dl, de átírom inkább a receptet, mert úgy látom ez másnak is gondot okoz.
Üdvözlettel: Móni

viktoriameszaros
viktoriameszarossze, 2012-10-24 09:14

Kedves Fabine!

Csodásan hangzik ez a recepted! :) Csak azt az 1/8 vizet + az 1/8 olajat nem értem!!??!!?? :/ :S Lehet,hogy csak én vagyok ilyen pancser?!?? :D :) :/

Írj!!! Köszi és üdv.: Viki.

Kenvelo
Kenvelop, 2012-02-24 12:28

ééééés megcsináltam ezt is! Legközelebb nagyobb tepsiben sütöm, mert égig érő habom lett.. Amúgy nagyon kellemes süti... :)

fabine
fabinep, 2012-02-24 20:06

Na, akkor most már az Eszter szeletet se hagyd ki, az a két süti kombinációja!:)))))

fabine
fabinep, 2011-02-04 17:18

Nem akarnék tudálékosnak hatni, de habot verni habfixáló nélkül tejszínből is lehet, az csak azért kell, hogy tovább maradjon kemény.

Bniki
Bnikip, 2011-02-04 14:10

Kedves Ingrid!

Szerintem ha hulalával csinálod akkor nem bele a habfixáló. Ha sima tejszinből akarsz habot csinálni ahhoz kell habfixáló, de a hulalával ugyanezt eléred a habfixáló nélkül is.

ingrid
ingridv, 2011-01-30 14:17

Kedves Fabine:)
Köszönöm , hogy válaszoltál, kifogom próbálni még 1x, végülis tegnap sütöttem, de mára el is fogyott. Isteni volt főleg ma. Köszönettel és üdvözlettel Ausztriába
Ingrid

fabine
fabinev, 2011-01-30 09:58

Kedves ingrid!
A Hulalát sajnos nem ismerem, itt Ausztriában nem láttam ilyet. A tejszínt elég sokáig kell robotgéppel keverni és csak a vége felé, amikor már szépen besűrűsödik, apránként, keverés közben adagolni a habfixálót. Akkor jó, ha teljesen krémszerű.A mogyorókrém egyébként teljesen mindegy milyen, ha nincs otthon Nutella, bármelyik mogyorókrém megteszi, az nem befolyásolja a krém állagát. Amikor először csináltam én is csodálkoztam, mennyire sokáig kell keverni a tejszínt, de előbb-utóbb kemény lesz, csak hát 1 liter elég sok. Remélem tudtam segíteni, és legközelebb sikerülni fog.Megéri próbálkozni, mert nagyon finom.
Üdvözlettel:fabine

ingrid
ingridszo, 2011-01-29 18:11

nem vagyok kezdő háziasszony, de valamit elrontottam talán, A tésztéja nagyon finom lett , de a tejszines krémmel baj volt, Hullala tejszint használtam jobb fajta nutellát és kinézetre más lett az enyém, a krém érdekes állagú, mit ronthattam el?

NoSalty
NoSaltycs, 2011-01-27 08:31

Kedves Fabine!
Tiéd lett 2011. január 26. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Janeway
Janewaysze, 2011-01-26 17:07

Köszönöm szépen, biztos ki fogom próbálni!
Üdv: Kati

Janeway
Janewaysze, 2011-01-26 10:56

Hát ez biztos nagyon finom! Mekkora tepsiben sütöd a tésztát? Köszi, Kati

Legfrissebb cikkek

Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
1207