Nutella szelet recept

1 adag
1207
kcal
Nutella szelet
Nutella szelet
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki olvasta a Vanella szeletem receptjét, az tudhatja, hogy ott utaltam egy másik receptre, amelynek a tésztája jobban megtetszett. Nos, ez az a süti. A receptet a kolléganőmtől kaptam aki a szülinapján ezzel kedveskedett nekünk. Meg kell mondanom, nagyon finom ám rettentően tömény sütemény. Sokat még a kedves férjem sem tud egyszerre megenni belőle, ami nála meglepő. Nem baj, legalább marad egy kevés másnapra is:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás piskóta, kakaós piskótaszelet nutellás krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük.
  2. Következik a liszttel elkevert sütőpor és a kakaópor.
  3. Végül a tojások felvert habját is hozzáadagoljuk.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és kb. 20-25 percig sütjük 180 fokon.
  5. A tejszínt a Nutellával és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  6. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 948
elküldve: 7
receptkönyben: 719
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
17 recept

Hozzászólások (14)

fabine
fabinesze, 2012-10-24 12:33

Kedves viki! Az 1/8 liter az 1,25 dl, de átírom inkább a receptet, mert úgy látom ez másnak is gondot okoz.
Üdvözlettel: Móni

viktoriameszaros
viktoriameszarossze, 2012-10-24 09:14

Kedves Fabine!

Csodásan hangzik ez a recepted! :) Csak azt az 1/8 vizet + az 1/8 olajat nem értem!!??!!?? :/ :S Lehet,hogy csak én vagyok ilyen pancser?!?? :D :) :/

Írj!!! Köszi és üdv.: Viki.

Kenvelo
Kenvelop, 2012-02-24 12:28

ééééés megcsináltam ezt is! Legközelebb nagyobb tepsiben sütöm, mert égig érő habom lett.. Amúgy nagyon kellemes süti... :)

fabine
fabinep, 2012-02-24 20:06

Na, akkor most már az Eszter szeletet se hagyd ki, az a két süti kombinációja!:)))))

fabine
fabinep, 2011-02-04 17:18

Nem akarnék tudálékosnak hatni, de habot verni habfixáló nélkül tejszínből is lehet, az csak azért kell, hogy tovább maradjon kemény.

Bniki
Bnikip, 2011-02-04 14:10

Kedves Ingrid!

Szerintem ha hulalával csinálod akkor nem bele a habfixáló. Ha sima tejszinből akarsz habot csinálni ahhoz kell habfixáló, de a hulalával ugyanezt eléred a habfixáló nélkül is.

ingrid
ingridv, 2011-01-30 14:17

Kedves Fabine:)
Köszönöm , hogy válaszoltál, kifogom próbálni még 1x, végülis tegnap sütöttem, de mára el is fogyott. Isteni volt főleg ma. Köszönettel és üdvözlettel Ausztriába
Ingrid

fabine
fabinev, 2011-01-30 09:58

Kedves ingrid!
A Hulalát sajnos nem ismerem, itt Ausztriában nem láttam ilyet. A tejszínt elég sokáig kell robotgéppel keverni és csak a vége felé, amikor már szépen besűrűsödik, apránként, keverés közben adagolni a habfixálót. Akkor jó, ha teljesen krémszerű.A mogyorókrém egyébként teljesen mindegy milyen, ha nincs otthon Nutella, bármelyik mogyorókrém megteszi, az nem befolyásolja a krém állagát. Amikor először csináltam én is csodálkoztam, mennyire sokáig kell keverni a tejszínt, de előbb-utóbb kemény lesz, csak hát 1 liter elég sok. Remélem tudtam segíteni, és legközelebb sikerülni fog.Megéri próbálkozni, mert nagyon finom.
Üdvözlettel:fabine

ingrid
ingridszo, 2011-01-29 18:11

nem vagyok kezdő háziasszony, de valamit elrontottam talán, A tésztéja nagyon finom lett , de a tejszines krémmel baj volt, Hullala tejszint használtam jobb fajta nutellát és kinézetre más lett az enyém, a krém érdekes állagú, mit ronthattam el?

NoSalty
NoSaltycs, 2011-01-27 08:31

Kedves Fabine!
Tiéd lett 2011. január 26. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Janeway
Janewaysze, 2011-01-26 17:07

Köszönöm szépen, biztos ki fogom próbálni!
Üdv: Kati

Janeway
Janewaysze, 2011-01-26 10:56

Hát ez biztos nagyon finom! Mekkora tepsiben sütöd a tésztát? Köszi, Kati

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!
1207