Nutella szelet recept

Nutella szelet
Nutella szelet
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki olvasta a Vanella szeletem receptjét, az tudhatja, hogy ott utaltam egy másik receptre, amelynek a tésztája jobban megtetszett. Nos, ez az a süti. A receptet a kolléganőmtől kaptam aki a szülinapján ezzel kedveskedett nekünk. Meg kell mondanom, nagyon finom ám rettentően tömény sütemény. Sokat még a kedves férjem sem tud egyszerre megenni belőle, ami nála meglepő. Nem baj, legalább marad egy kevés másnapra is:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1.25 dl víz
  • 1.25 dl napraforgó olaj
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg liszt (finom)
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin nap
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás piskóta, kakaós piskótaszelet nutellás krémmel

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük.
  2. Következik a liszttel elkevert sütőpor és a kakaópor.
  3. Végül a tojások felvert habját is hozzáadagoljuk.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és kb. 20-25 percig sütjük 180 fokon.
  5. A tejszínt a Nutellával és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  6. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 152
elküldve: 7
receptkönyben: 698
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
17 recept

Hozzászólások (14)

fabine
fabinesze, 2012-10-24 13:33

Kedves viki! Az 1/8 liter az 1,25 dl, de átírom inkább a receptet, mert úgy látom ez másnak is gondot okoz.
Üdvözlettel: Móni

viktoriameszaros
viktoriameszarossze, 2012-10-24 10:14

Kedves Fabine!

Csodásan hangzik ez a recepted! :) Csak azt az 1/8 vizet + az 1/8 olajat nem értem!!??!!?? :/ :S Lehet,hogy csak én vagyok ilyen pancser?!?? :D :) :/

Írj!!! Köszi és üdv.: Viki.

Kenvelo
Kenvelop, 2012-02-24 13:28

ééééés megcsináltam ezt is! Legközelebb nagyobb tepsiben sütöm, mert égig érő habom lett.. Amúgy nagyon kellemes süti... :)

fabine
fabinep, 2012-02-24 21:06

Na, akkor most már az Eszter szeletet se hagyd ki, az a két süti kombinációja!:)))))

fabine
fabinep, 2011-02-04 18:18

Nem akarnék tudálékosnak hatni, de habot verni habfixáló nélkül tejszínből is lehet, az csak azért kell, hogy tovább maradjon kemény.

Bniki
Bnikip, 2011-02-04 15:10

Kedves Ingrid!

Szerintem ha hulalával csinálod akkor nem bele a habfixáló. Ha sima tejszinből akarsz habot csinálni ahhoz kell habfixáló, de a hulalával ugyanezt eléred a habfixáló nélkül is.

ingrid
ingridv, 2011-01-30 15:17

Kedves Fabine:)
Köszönöm , hogy válaszoltál, kifogom próbálni még 1x, végülis tegnap sütöttem, de mára el is fogyott. Isteni volt főleg ma. Köszönettel és üdvözlettel Ausztriába
Ingrid

fabine
fabinev, 2011-01-30 10:58

Kedves ingrid!
A Hulalát sajnos nem ismerem, itt Ausztriában nem láttam ilyet. A tejszínt elég sokáig kell robotgéppel keverni és csak a vége felé, amikor már szépen besűrűsödik, apránként, keverés közben adagolni a habfixálót. Akkor jó, ha teljesen krémszerű.A mogyorókrém egyébként teljesen mindegy milyen, ha nincs otthon Nutella, bármelyik mogyorókrém megteszi, az nem befolyásolja a krém állagát. Amikor először csináltam én is csodálkoztam, mennyire sokáig kell keverni a tejszínt, de előbb-utóbb kemény lesz, csak hát 1 liter elég sok. Remélem tudtam segíteni, és legközelebb sikerülni fog.Megéri próbálkozni, mert nagyon finom.
Üdvözlettel:fabine

ingrid
ingridszo, 2011-01-29 19:11

nem vagyok kezdő háziasszony, de valamit elrontottam talán, A tésztéja nagyon finom lett , de a tejszines krémmel baj volt, Hullala tejszint használtam jobb fajta nutellát és kinézetre más lett az enyém, a krém érdekes állagú, mit ronthattam el?

NoSalty
NoSaltycs, 2011-01-27 09:31

Kedves Fabine!
Tiéd lett 2011. január 26. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Janeway
Janewaysze, 2011-01-26 18:07

Köszönöm szépen, biztos ki fogom próbálni!
Üdv: Kati

Janeway
Janewaysze, 2011-01-26 11:56

Hát ez biztos nagyon finom! Mekkora tepsiben sütöd a tésztát? Köszi, Kati

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!
1207