r
Nosalty Logó

Nutella bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AlbiGasztro
Nutella bomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tojáshabhoz

Összesen 576 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tojáshabhoz

Összesen 5760 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tojáshabhoz

Összesen 440 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 576 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    298.3 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6357.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1556 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2723 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.6 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1232 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 5760 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 440 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tojáshabhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport keverjük össze, kockázzuk hozzá a vajat, majd morzsoljuk össze.
  2. A tojást a két sárgájával verjük fel, majd a morzsalékkal dolgozzuk össze, míg egységes tésztát nem kapunk.
  3. Csomagoljuk fóliába, majd egy órán át hűtőben pihentessük.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180ˇ°C-ra.
  5. Közben a tésztát osszuk 2 részre. Az egyik felét nyújtsuk akkorára, hogy ki tudjunk vele bélelni egy 24 cm-es tortaformát.
  6. Alaposan vajazzuk és lisztezzük ki a formát, fektessük bele a tésztát, majd kenjük meg 300 g nutellával, és végül szórjuk meg tört mogyoróval vagy mandulával.
  7. A tészta másik felét is nyújtsuk akkorára, mint a forma, és helyezzük a tetejére. A széleit alaposan nyomkodjuk le, majd az előmelegített sütőben 30-35 percig süssük.

Hozzávalók a tojáshabhoz

  1. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Akkor van kész, mikor szép selymes fényű és formázható.
  2. Gyorsan kanalazzuk a megsült torta tetejére, csorgassunk rá még nutellát, majd 150°C-os sütőben 3-5 perc alatt süssük a tetejére. Akkor jó, mikor a tojáshab kezd aranybarnára pirulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 307
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 41429
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
AlbiGasztro 8 recept

Ha már a vasárnap szabadnap, akkor mindenki süssön tortát!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek