r
Nosalty Logó

Nudli palice konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
palice
Nudli palice konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A pirított morzsához

Összesen 825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A pirított morzsához

Összesen 2473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A pirított morzsához

Összesen 163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3246.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 2473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pirított morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit megtakarítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. Amikor megfőtt leszűrjük, és teljesen kihűtjük, majd összetörjük.
  3. Belekeverjük a tojást, és apránként a lisztet. Egy nagyon ragacsos masszát kapunk, de így van jól.
  4. Belisztezzük a kezünket, és kicsípünk egy kicsit a masszából, hengert, nudlit formázva. Nem kell kinyújtani, vagdosni, centizni, stb. Lisztes kézzel, csak úgy a levegőben megsodrunk egy darabka masszát, és egy lisztes felületre sorakoztatjuk a nudlikat.
  5. Egy lábosban vizet forralunk, és adagonként kifőzzük a nudlikat.
  6. Egyenként beleengedjük a lassan fövő vízbe, és egy villával meglazítjuk, ha a lábos aljára ragadna. Mikor mind feljött, főzzük kb. 3-4 percig, majd kihalásszuk egy szűrőbe. Ameddig betesszük a következő adagot a vízbe, addig az előző adag kicsit lecsurog, és már mehet is a pirított zsemlemorzsába "hemperegni" vagy akár darált mákba is, ízlés szerint. A siker garantált!
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17894
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Családi recept, édesanyámtól tanultam. Minél jobban ragad a kezünkhöz, annál kevésbé fog ragadni a fogunkhoz  - így szól egy mondás mifelénk :) Tényleg így van: kicsit ragacsos a massza (lisztes kézzel viszont orvosolható ez a gond), de rettenetesen finom, vaj puha, nem kemény, rágós, gumiszerű a kész nudli.

Hozzávalók

A tésztához

A pirított morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek