r
Nosalty Logó

Norvég almatorta Édes Mézestől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Édes Mézes
Norvég almatorta Édes Mézestől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 6815 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 246 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    341.5 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5596.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1340 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    2391 mg
  • Nátrium
    1425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    891 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1262.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3098 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3014 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1858 micro
Összesen 6815 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral habosítsuk fel.
  2. Közben az almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd daraboljuk fel.
  3. A habosított vajhoz egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük bele a sütőporos lisztet is a keverékbe.
  4. Az így kapott masszát szedjük a kipapírozott sütőformába, és egyenletesen kenjük el.

Tetejére

  1. Nyomkodjuk a masszába az almákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral. Kb. 40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1500
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 04.

Ajánló

Langyosan vanília fagyival tálalva a legjobb, de melegen és hidegen is finom. Más gyümölccsel is finom, pl barack.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Norvég almatorta Édes Mézestől
Édes Mézes 32 recept

Könnyű elkészíteni, és eteti magát. Vanília fagyival még jobb.

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!