r
Nosalty Logó

Nizzai saláta ahogy Piros készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Piros
Nizzai saláta ahogy Piros készíti
adag
Főzés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2499 micro
Összesen 596 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2949 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    2993 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4998 micro
Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    558 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Én egy nagy méretű mélytányérban szoktam elkészíteni, mert úgy még látványosabb. Először kisebb darabokra vágjuk a jégsalátát, és a változatosság kedvéért teszünk hozzá egy kis rukkolát is: ezeket elosztjuk a tányérokban.
  2. Mindkét tányérba teszünk 1-1 db feldarabolt paradicsomot, 6-8 szem fekete olajbogyót és egy darabolt tonhalkonzerv felét (előtte leöntöm a levét).
  3. Elkészítjük az öntetet: összekeverünk egy teáskanálnyi mustárt (lehetőleg dijonit) egy teáskanálnyi cukorral vagy mézzel, majd hozzáadunk kb. 6 ek. olívaolajat és 3 ek. balzsamecetet (esetleg borecet vagy tárkonyecet), kevés citromlevet, ezt megsózzuk és borsozzuk. Az öntet nagy részét ráöntjük a salátára és összekeverjük.
  4. Rászórjuk a kenyérkockákat, 1-1 feldarabolt főtt tojást helyezünk el a tetején, kicsit megsózzuk, és a maradék öntetből csepegtetünk rá. (Darálni szoktam a tetejére egy kis borsot is a látvány kedvéért.)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6288
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 28.

Ajánló

Nincs két egyforma nizzai saláta recept, de a mainstream szerint nem illik bele a főtt krumpli, a kukorica, a majonéz (ezek az összetevők szerintem is megölik a saláta frissességét és azt az érzést, hogy ehetném akár a francia riviérán is). Gazdagíthatjuk viszont kapribogyóval, lilahagymával, retekkel, piros vagy zöldpaprikával.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az a saláta, amiből szerintem könnyebb otthon finomat készíteni, mint étteremben jót találni. A látszólag sok összetevő ellenére ráadásul rendkívül gyors és egyszerű, hiszen a hozzávalók többsége általában alap élelmiszer, ami úgyis van otthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!