r
Nosalty Logó

New York-i sajttorta fekete áfonyás öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
New York-i sajttorta fekete áfonyás öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Összesen 538 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Összesen 6467 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Összesen 274 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 538 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    432.9 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4177.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    2669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.6 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1684 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1642 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 6467 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 274 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Melegítsük a sütőt elő.
  3. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit villával, hogy egyformán nedves legyen.
  4. Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki.
  5. Tegyük bele a morzsákat, egy pohár alja segítségével simítsuk el úgy, hogy legyen egy kb. 2-3 cm-es oldala is.
  6. Tegyük a hűtőbe 5 percre.
  7. A töltelék elkészítése:
  8. Kézimixerrel verjük fel a krémsajtot, mascarponét alacsony sebességen 1 percig, míg sima és csomómentes lesz.
  9. Adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre egyet, továbbra is a mixerrel verve, amíg össze nem áll. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük, amíg krémes nem lesz, 1-2 percig.
  10. Adjuk hozza a tejfölt, reszelt citromhéjat, vaníliát. Jól keverjük össze, de ne legyen túlmixelve.
  11. Öntsük bele a tölteléket a tortaformába, és simítsuk el a tetejét.
  12. A tortaformát kívülről (alul és az oldalát) vonjuk be alufóliával, és az egészet tegyük bele egy nagy sütőedénybe.
  13. Öntsünk forró vizet a sütőedénybe annyit, hogy a tortaforma feléig érjen. Az alufólia megakadályozza, hogy víz kerüljön a tortába.
  14. Süssük meg.
  15. Mikor kész a töltelék meg “kocsonyás” lesz, de majd kihűlés után megszilárdul.
  16. Hagyjuk 30 percig a formában hűlni. Utána a hűtőben hűtsük legalább 4 órán keresztül.
  17. Aztán vegyük ki a formából, és öntsük le a fekete áfonyás öntettel.
  18. Fekete áfonyás öntet elkészítése:
  19. Egy kis lábosba tegyük a hozzávalókat, és közepes tűzön főzzük addig, amíg a gyümölcs elkezd kipattogni (kb. 10 perc).
  20. Hagyjuk kihűlni, mielőtt ráöntjuk a tortára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 498
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 128849
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikában élek, így ezt a nagyon népszerű amerikai édességet mindenképpen szerettem volna megsütni. Az első próbálkozásomkor vendégek is voltak rá, és mindenki el volt ájulva tőle, azóta többször is elkészítettem már, hasonló sikerrel. :) A vízfürdőben való sütés nagyon fontos!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek